Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

В області контрольована ситуація із наявністю хлору на водоканалах

24 Липня 2018 • 15:03

Кіл-сть переглядів: 338

Водоканали у містах обласного значення та м. Житомир мають достатньо запасів хлору і ситуація повністю контрольована. Водночас підприємства продовжують шукати альтернативні рішення для очищення води.

 

Про це йшлося під час позачергового засідання обласної комісї з питань ТЕБ та НС сьогодні, 24 липня, за участю заступника голови ОДА Олексія Ясюнецького.

 

Нещодавно Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко повідомив, що виробництво рідкого хлору в Україні відновлено, а також паралельно йдуть поставки хлору з Румунії.

 

За інформацією заступника директора департаменту регіонального розвитку – начальника управління ЖКГ ОДА Тетяни Вареми, у результаті співпраці із Румунією вже завезли першу партію хлору і КП «Бердичівводоканал» отримав 1 тонну. Ще 4 тонни невдовзі доставлять на КП «Житомирводоканал». Таким чином на водоканалах міст обласного значення та Житомира зберігається достатньо запасів хлору, які використовуватимуть для очищення води.

 

Наразі підприємства водопровідно-каналізаційного господарства Житомирщини продовжують шукати інші варіанти для процесу знезараження питної води. Так, у м. Коростень розробили проект щодо переоснащення водоканалу для можливості використання гідрохлориду, що є альтернативою для очищення води.

 

Нагадаємо, що під час минулого засідання ТЕБ та НС водоканалам області рекомендували напрацювати альтернативні джерела хлорування питної води зв’язку із зупинкою на технологічні ремонтні роботи єдиного виробника хлору «ДніпроАзот».

 

 

 

 

Версія для друку