Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Ігор Гундич: У нас є критерії до якості ремонтів доріг і ми вимагаємо їх дотримання

27 Липня 2018 • 09:39

Кіл-сть переглядів: 340

 На ремонт доріг державного та місцевого значення виділяються чималі кошти. І тому в ОДА є критерії до якісного виконання дорожніх робіт і ми їх вимагаємо від підрядників – 10 років гарантії на капітальний ремонт доріг та 5 років на поточний середній ремонт.

 

На цьому наголосив голова Житомирської ОДА Ігор Гундич у коментарі ЗМІ після сесії обласної ради, яка пройшла 26 липня.

 

«Всі знають, що Президент України оголосив 2018-2020 рр. – роками доріг і виділяються немалі кошти на їх ремонт. Тому проблем з коштами у нас сьогодні немає, є проблеми з якістю виконання робіт, до яких у нас свої критерії. І САД, і Облавтодор звикли працювати «дідівськими методами». Зрозуміло, що сьогодні такого не повинно бути і такі ремонти не пройдуть. Адже коли їдеш і бачиш, як ногами затоптують асфальт, то це просто викидання державних грошей. Всі ямкові ремонти, які проводились на місцевих дорогах, виконувались фрезою. У нас є критерії до дорожніх робіт і ми їх вимагаємо від підрядників – 10 років гарантії на капітальний ремонт доріг та 5 років на поточний середній ремонт. Я хочу, щоб ми робили дороги так, щоб не було соромно ні мені, ні тим людям, які їх роблять», – зазначив Ігор Гундич.

 

Голова ОДА додав, що враховуючи те, що інтенсивність руху на місцевих дорогах не така велика, як на державних, то ямковий ремонт протримається 2-3 роки.

 

Щодо коштів митного експерименту керівник області повідомив, що з минулого року залишилось 116 млн грн невикористаних коштів, з яких 40 млн грн передбачено на ремонт ділянки М-21.

 

«Кошти, які передбачені на цей рік САДУ, це 40 млн грн на ремонт ділянки М-21 від Коростеня до Овруча. Але тендер на дорожні роботи ще не проведений. А виділяти кошти, коли не проведений тендер, – це абсурд. Тому що потім не буде з кого спитати – ні грошей не буде, ні дороги. Спочатку потрібно провести тендер, визначити переможця і тоді ми виділимо кошти на ремонт. Я є гарантом того, що кошти будуть», – зазначив Ігор Гундич.

 

Нагадаємо, що депутати обласної ради прийняли рішення про звернення до Міністерства інфраструктури України щодо неналежного виконання ремонтних робіт на автомобільних дорогах загального користування державного значення Житомирської області.

 

 

 

Версія для друку