Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Патронатні сім’ї фінансуватимуться з державного бюджету

07 Серпня 2018 • 11:23

Кіл-сть переглядів: 217

Кожна дитина повинна виховуватися в родині, відчувати любов, турботу близьких людей, розуміти, що вона потрібна. Втім, не завжди у зв’язку із певними життєвими обставинами діти мають власну родину.

 

В Україні впроваджена нова форма сімейного виховання, якою передбачено надання комплексу послуг з тимчасового догляду та виховання дітей в сім’ї патронатного вихователя.

 

За словами т.в.о. начальника служби у справах дітей облдержадміністрації Наталії Пилипчук, фінансування патронатних сімей у 2019-2021 роках планується з державного бюджету. Крім того, розглядається питання фінансування патронатних сімей з державного бюджету до 2026 року.

 

Що таке патронат?

 

Патронат над дитиною – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

 

Сім’я патронатного вихователя – це сім’я, в якій за згоди всіх її членів повнолітня особа, яка пройшла спеціальний курс підготовки, виконує обов’язки патронатного вихователя на професійній основі.

 

Патронатний вихователь – це особа, яка за участю членів сім’ї надає послуги з догляду, виховання та реабілітації дитини у своїй сім’ї.

 

Хто може стати патронатним вихователем?

 

Патронатним вихователем може бути громадянин України, який має досвід виховання дитини, відповідні житлові умови для надання послуг з догляду, виховання та реабілітації дитини у своєму помешканні.

Версія для друку