Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

В обласній клінічній лікарні ім. О.Ф. Гербачевського з’явився сучасний мобільний ультразвуковий апарат

07 Серпня 2018 • 13:42

Кіл-сть переглядів: 184

Сучасний мобільний ультразвуковий апарат відтепер працює у обласній клінічній лікарні ім. О.Ф. Гербачевського. Завдяки мобільності апарату тепер стало можливим робити УЗД пацієнтам, які не транспортабельні.

 

Презентували апарат сьогодні, 7 серпня.

 

«Про цей апарат ми мріяли з того часу, коли до лікарні почали поступати поранені військовослужбовці із зони бойових дій, що на сході України. Одна з найголовніших характеристик апарата – мобільність. Доволі часто трапляються такі ситуації, коли, наприклад, поранені захисники перебувають у реанімації, під апаратом штучної вентиляції легень, а їм негайно потрібно зробити УЗД», – сказав головний лікар

 

Також він додав, що окрім учасників АТО, на апараті можна буде обстежувати й інших пацієнтів з кардіологічною, акушерсько-гінекологічною, урологічною патологіями та навіть із захворюванням судин та суглобів.

 

У середньому за рік в обласній лікарні проводиться 160 тисяч діагностичних досліджень. За час проведення бойових дій в лікарні було надано більше 2,5 тисяч консультацій учасникам АТО, 800 із них були госпіталізовані та проліковані.

 

Довідково. Нове обладнання з’явилося за сприяння благодійників.  Його вартість становить 550 тис. грн.

 

 

Версія для друку