Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Більшу зарплату отримали сімейні лікарі медичних закладів, що підписали договір з Нацслужбою здоров’я

08 Серпня 2018 • 12:49

Кіл-сть переглядів: 184

Перші підвищені зарплати отримали медики у закладах, які перейшли на нову модель фінансування за принципом «гроші йдуть за пацієнтом». У липні Нацслужба здоров’я оплатила за тарифами за медичне обслуговування пацієнтів 255,3 млн грн. у 161 медичний заклад первинної медичної допомоги.

 

Про це інформує Міністерство охорони здоров’я України. У закладах, які підписали договори з Нацслужбою здоров’я діє гнучкий підхід до формування зарплат. Тепер керівники цих медзакладів можуть встановлювати рівень зарплатні в залежності від кількості декларацій, які підписав лікар, або інших показників. Рішення щодо зарплатної політики у кожному конкретному медичному закладі ухвалює колектив, тому підхід до оплати праці та момент початку підвищення відрізняється у кожному закладі.

 

Так у липні сімейний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Довбиської селищної ради отримала після оподаткування зарплату в сумі 7,5 тис. грн. Ще місяць тому, у червні, оклад цього ж лікаря складав 3,4 тис. грн. після оподаткування.

 

Нагадаємо, за даними управління охорони здоров’я облдержадміністрації, до Національної електронної системи охорони здоров’я «eHealth» вже приєднались 57 медичних закладів Житомирщини та 817 лікарів. Станом на 8 серпня жителі підписали 536 тис. 534 декларації, а це – понад 43% населення області. Тоді як в Україні середній показник становить 32,4%.

 

Серед лідерів за темпами підписання декларацій – Довбиська ОТГ (80,8%), Баранівська ОТГ (63,1%), Тетерівська ОТГ (62,7%), Овруцька ОТГ (62,6), Чуднівський район ( 60,7%).

 

З липня 8 закладів первинної медичної допомоги Житомирської області, серед яких 1 приватний, вже отримують кошти за кожного пацієнта від  Національної служби здоров’я України.

Версія для друку