Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Фахівці «U-LEAD» та медики обговорюють проблеми системи громадського здоров’я в області

19 Грудня 2018 • 11:09

Кіл-сть переглядів: 290

З метою налагодження системи громадського здоров’я в області у Житомирі сьогодні, 19 грудня, проходить круглий стіл.

 

 

Учасниками круглого столу стали заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута, заступник голови облради Максим Вілівчук, начальник управління охорони здоров’я ОДА Микола Суслик, керівниця Відділу секторальних реформ Програми «U-LEAD з Європою» Анна Фішер, перший заступник генерального директора Центру громадського здоров’я МОЗ України Віктор Ляшко, представники міжнародної організації «Лікарі без кордонів», працівники закладів охорони здоров’я, представники ОТГ та інші фахівці.

 

 

«Сьогодні серед нас присутні представники не лише галузі охорони здоров’я, а й інших, які опікуються таким напрямком в своїй роботі. Тому сподіваюся, що обов’язково буде обговорено й питання міжсекторального співробітництва і ми отримаємо, по завершенню круглого столу, не лише теоретичні результати, але й практичні», – звернувся до присутніх Ярослав Лагута.

 

 

 

Під час представлення мети події керівниця Відділу секторальних реформ Програми «U-LEAD з Європою Анна Фішер розповіла:

 

 

«Сектор громадського здоров’я є одним із пріоритетних напрямків роботи Програми «U-LEAD з Європою». На всій території України ми провели понад 250 заходів з питань спроможності всіх дотичних до первинної ланки медицини закладів. В Житомирській області їх було більше 50. Такий показник роботи говорить про активну співпрацю влади, органів місцевого самоврядування та всіх, хто працює в охороні здоров’я».

 

 

Всім присутнім у ході роботи буде представлена Національна стратегія регіонального розвитку системи громадського здоров’я.

 

 

Також будуть обговорюватися питання функціонування національної системи моніторингу та оцінки за інфекційними та неінфекційними захворюваннями, впровадження профілактичних кампаній та ініціатив з метою зміцнення здоров’я населення і стратегічні цілі та завдання розбудови системи громадського здоров’я в області.

 

 

Результатом роботи круглого столу має стати модель міжсекторальної співпраці щодо налагодження ефективного функціонування системи громадського здоров’я в області.

 

 

Триватиме захід до 15:00 год. в приміщенні ЖВПУ «Центр розвитку місцевого самоврядування» (м. Житомир, вул. Михайлівська, 8/1).

 

 

Нагадаємо, що депутати облради затвердили 10 нових галузевих програм.

Версія для друку