Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Попільнянський район провів Раду регіонального розвитку та визначився із перспективами 2019-2021

21 Грудня 2018 • 14:23

Кіл-сть переглядів: 250

 Сьогодні, 21 грудня, у Попільнянському районі відбулася Рада регіонального розвитку району. За дорученням голови ОДА Ігоря Гундича наразі в усіх районах Житомирщини проводять такі засідання з метою визначення перспективних напрямків розвитку на найближчі 3 роки.

 

Рада регіонального розвитку Попільнянського району відбулася за участю заступника голови ОДА Ромна Щебетова, керівництва району, депутатів, керівників територіальних громад, установ та організацій.

 

У Попільнянському районі створили чотири територіальні об’єднані громади: Андрушківська ОТГ, Корнинська ОТГ, Квітнева ОТГ та Попільнянська ОТГ. До складу громад наразі не входять лише два села району, з якими ведуться переговори щодо приєднання до створених ОТГ.

 

«Житомирська обласна державна адміністрація серйозно відноситься до плану розвитку Житомирської області на 2019-2021 роки. Сільські голови та старости найближчі до людей і краще знають, що потрібно на місцях. Потрібно знати і враховувати бажання та потреби людей. Саме із врахуванням думки громадськості має формуватися перспективний план», – наголосив Роман Щебетов.

 

Кожен район має напрацювати свої пропозиції до перспективного плану Житомирської області.

 

За словами голови РДА Романа Суботенка, в Попільнянському районі створили чотири об’єднані територіальні громади, які покривають понад 80% території району і є яскравим прикладом успішності реформи децентралізації, ініційованої Президентом України Петром Порошенком.

 

«Реальні успіхи реформи децентралізації – це можливість місцевої влади за серйозний фінансовий ресурс реалізовувати нові символи змін. У районі втілили в життя багато проектів спільними зусиллями із залученням коштів державного та місцевих бюджетів. Лише за 2018 рік ми реалізували більше проектів, ніж за попередні десять. Це і термосанації шкіл, ремонт доріг, створення спортивних майданчиків», – зазначив Роман Суботенко.

 

Голова Квітневої ОТГ Анатолій Олійник розповів про фінансові можливості громади: «Завдяки реформі децентралізації ми не лише маємо кошти на зарплату соціальної сфери та матеріально-технічне забезпечення, а сміливо будуємо плани, розробляємо проекти та реалізовуємо їх. Завдяки децентралізації діти навчаються у затишних і теплих класах, безкоштовно харчуються, займаються спортом на сучасних майданчиках, поступово будуються та ремонтуються дороги та амбулаторії».

 

Під час засідання Ради регіонального розвитку Попільнянського району озвучили пропозиції до перспективного плану на 2019-2021 роки:

 

  • ремонт доріг;
  • реконструкція Центру дозвілля та дошкільних закладів;
  • створення спортивного комплексу;
  • термомодернізація навчальних закладів району;
  • будівництво амбулаторій;
  • створення медіатеки.

 

Нагадаємо, що Ради регіонального розвитку провели у Чуднівському, Черняхівському, Хорошівському та Любарському районах.

 

 

 

 

 

 

 

Версія для друку