Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Лугинському районі підбили підсумки децентралізації та обговорили перспективні напрямки розвитку

09 Січня 2019 • 14:51

Кіл-сть переглядів: 261

У Лугинському районі відбулася Рада регіонального розвитку – обговорювали основні досягнення реформи децентралізації та перспективні напрямки на найближчі 3 роки.

 

За дорученням голови ОДА Ігоря Гундича Ради регіонального розвитку проходять у кожному районі, а також відбудуться у громадах.

 

Засідання Ради на Лугинщині пройшло сьогодні, 9 січня, за участю заступника голови ОДА Романа Щебетова, народного депутата України Володимира Арешонкова, керівництва району та ОТГ.

 

До роботи долучились депутати районної та селищної рад, сільські голови і старости, керівники установ і організацій та жителі.

 

«Протягом перших років впровадження децентралізації ця реформа довела свою ефективність: збільшується фінансовий ресурс ОТГ. Тепер необхідно актуалізувати і затвердити план розвитку територій на найближчі роки. Наявність таких перспективних планів із затвердженими громадою проектами і механізмами фінансування підвищить інвестиційні перспективи територій», – наголосив Роман Щебетов.

 

Голова РДА Наталія Кирийчук поінформувала про основні досягнення за останні 3 роки.

 

Завдяки об’єднанню Лугинська ОТГ отримала можливість залучати кошти на вирішення першочергових завдань. Так, була закуплена спецтехніка для комунального підприємства, здійснено капітальний ремонт будівлі інтернату Лугинської гімназії ім. В. П. Фількова під «Інклюзивно-ресурсний центр», проводяться ремонти доріг, ремонти соціальних закладів.

 

«Потрібно сформувати чіткі позиції у частині розвитку території Лугинського району. Враховуючи нові державні програми, які запроваджуємо на місцях, маємо оновити напрямки розвитку району. Разом з об’єднаною  територіальною громадою, сільськими радами зобов’язані рухатися в одному напрямку, оскільки розвиток територій району – наше першочергове і спільне завдання», – зазначила Наталія Кирийчук.

 

Під час засідання обговорили більшість пріоритетних проектів розвитку району, серед яких: капітальний ремонт доріг (понад 60 млн грн), реконструкція стадіону, термосанація закладів освіти, створення нового освітнього простору, капітальне будівництво освітлення вулиць, будівництво каналізаційних мереж в смт Лугини, будівництво 2 спортивних майданчиків для міні-футболу зі штучним покриттям та ін.

 

1

 

2

 

3

 

4

Версія для друку