Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Освіта, медицина, ремонт доріг, освітлення вулиць – у Олевському районі визначають пріоритетні напрямки роботи

09 Січня 2019 • 15:34

Кіл-сть переглядів: 403

Реформа децентралізації скоротила відстань від людини до громади та дала реальний фінансовий ресурс для вирішення проблем на місцях. Відтепер громадськість зможе визначати першочергові проекти для реалізації у районі.

 

Про це говорили сьогодні, 9 січня, під час засідання Ради регіонального розвитку Олевського району,  за участю заступника голови Житомирської ОДА Романа Щебетова, народного депутата України Володимира Арешонкова, керівників району та ОТГ, установ, організацій.

 

«Олевський район один з перших розпочав втілювати децентралізаційну реформу, аби наблизити владу до людей, скоротити відстань від людини до громади, яка має реальний фінансовий ресурс для вирішення проблем. Вже 18 грудня 2016 року на території Олевського району відбулися перші вибори голів та депутатів Олевської та Білокоровицької об’єднаних територіальних громад, які охопили 96% населення і 94% від загальної площі району. Вони зараз отримали зовсім  іншу, в рази й на порядки міцнішу фінансову базу», – сказав голова Олевської РДА Дмитро Лазаренко.

 

Також він додав, що реформа дала можливість головам громад самостійно вирішувати, що і де будувати, як вирішувати власні проблеми. Які саме проекти будуть реалізовуватися у районах і громадах – має вирішувати населення.

 

У перспективах району на 2019-2021 роки:

  • будівництво сучасної Радовельської амбулаторії, трьох сільських амбулаторій та придбання автомобілів для цих амбулаторій. Вже незабаром стартує будівництво амбулаторії у селі Хочине (Олевська ОТГ).;
  • ремонт доріг загального користування місцевого значення Олевськ – Покровське, Олевськ – Тепениця, Камянка – Лопатичі, Білокоровичі – ст.Білокоровичі;
  • придбання шкільного автобусу для ліцею «Радовель»;
  • проведення вуличного освітлення в с.Радовель;
  • будівництво полігону та заводу по переробці ТПВ у с. Радовель;
  • реконструкція стадіону «Колос» у м. Олевську;
  • будівництво безпекового центру у с. Хочине;
  • будівництво ЦНАПу у Білокоровицькій ОТГ.

«Хочу наголосити, що лише спільними зусиллями за формулою «органи центральної влади + органи виконавчої влади + органи місцевого самоврядування + жителі громад» можливо досягти мети. Люди мають не лише чути про ці проекти, вони повинні їх бачити, у себе біля дому, в теплій школі, новій амбулаторії, реконструйованому садочку, у відремонтованій дорозі. Це і є символи змін, які дає нам децентралізація», – додав Дмитро Лазаренко.

 

 

 

 

 

Версія для друку