Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Медіатеки, нове обладнання, ресурсні кімнати – як змінюється система освіти в Україні

24 Січня 2019 • 07:33

Кіл-сть переглядів: 485

Медіатеки, нове обладнання, ресурсні кімнати – основні зміни в системі освіти Україні завдяки реформі. Вчитися стає цікавіше, а освіта стає доступною для кожного.

 

Про зміни в освіті та про її якість на Житомирщині говорили із директором Коростишівської загальноосвітньої школи № 1 Валентиною Бурилко.

 

Чи має успіх освітня реформа?

 

Освітня реформа, яка зараз впроваджується в Україні, дуже успішна. Освіта стає якісною та доступною для усіх дітей. Завдяки дружині Президента України Марині Порошенко ми втілюємо інклюзивний проект і діти з особливими освітніми потребами можуть навчатися на рівні із усіма іншими. У нашій школі 7 таких діток різного віку. Є і ресурсна кімната, де можна проводити час.

 

Які саме зміни відбуваються в освітньому процесі?

 

Зміни відбуваються, починаючи із набору діток до перших класів, їхньої підготовки та навчального процесу. Зараз першачки навчаються за допомогою наборів «Шість цеглинок» та «LEGO Play Box». Використовуючи LEGO, вчителі застосовують різні пошукові методи, стимулюватимуть дітей до навчання у більш цікавий спосіб. Ігрові набори дозволять краще тренувати пам’ять, розвивати моторику, логічне та творче мислення.

 

Крім цього, держава виділяє кошти для покращення матеріально-технічної бази шкіл: нові меблі, дидактичні матеріали, проектори, обладнання тощо.

 

Нова українська школа – як вона змінює навчальний процес?

 

Нова українська школа – це не лише малюнки на стінах. У новій українській школі зростає частка командної роботи у педагогічному процесі. Щоранку вчителі перших класів зі своїми учнями розпочинають свій день із ранкових зустрічей. Такі зустрічі займають важливе місце у повсякденній діяльності класу, адже вчителі налагоджують комунікацію та партнерство із дітьми.

 

Освітній процес Нової української школи не обмежується питанням ергономіки. Організація освітнього процесу потребує широкого використання нових інформаційно-комунікаційних технологій, мультимедійних засобів навчання, нового обладнання. Все нове завжди цікаве дітям.

 

Якою ви бачите НУШ через 5 років?

 

Заклади сучасні, яскраві. Кабінети та класи оновлені та з інноваційним обладнанням. Кожна школа доступна для усіх дітей, які із задоволенням відвідують новий освітній простір.

 

Дякуємо за розмову!

Версія для друку