На Житомирщині тривають перевірки дотримання суб’єктами господарювання карантинних умов
03 Грудня 2021 • 10:35
Кіл-сть переглядів: 70
02 грудня у Пулинах пройшли спільні рейди працівників Національної поліції України та Держпродспоживслужби щодо дотримання карантинних обмежень «червоної» зони епідемічної небезпеки підприємцями.
Так, як повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області, порушення виявлено на 1 ринку у смт Пулини – поодинокі випадки порушення маскового режиму відвідувачами. За результатами перевірок направлено 1 лист з пропозиціями і попередженнями адміністрації ринку щодо усунення виявлених порушень.
Фахівцями територіальних підрозділів ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області проведено 15 позапланових заходів державного нагляду під час яких порушення виявлені на 11 об’єктах (закладах торгівлі продовольчими товарами – 4, дошкільної освіти – 4, загальної середньої освіти – 3). За результатами перевірок направлено 5 листів з пропозиціями і попередженнями керівникам суб’єктів господарювання щодо усунення виявлених порушень, в 1 листі проінформовані органи місцевого самоврядування, видано 5 приписів, складено 10 протоколів про адмінправопорушення.
Крім того, в складі комісій спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області здійснено 61 перевірку суб’єктів господарювання по дотриманню ними обмежувальних заходів, в т.ч. 2 одиниці громадського транспорту. Під час перевірок порушення виявлені у 14 закладах торгівлі продовольчими товарами. За результатами перевірок направлено 3 листи з пропозиціями і попередженнями керівникам суб’єктів господарювання щодо усунення виявлених порушень, в 5 листах проінформовані органи місцевого самоврядування, видано 3 приписи, складено 7 протоколів про адмінправопорушення.
Під час перевірок особливу увагу правоохоронці приділили наявності «зелених» COVID-сертифікатів як у надавачів послуг та продавців товарів, так і у покупців та відвідувачів закладів.
Крім того, інспектори перевірили наявність необхідних засобів захисту у приміщеннях, розмежування площі відповідно до діючих вимог, заповненість торгових залів, наявність дезінфікуючих засобів тощо.