Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Цифровізація несе із собою зручність, прозорість і швидкість у прийнятті рішень, – Віталій Бунечко на Diia Summit

08 Лютого 2022 • 15:36

Кіл-сть переглядів: 400

Сьогодні, 08 лютого, в Україні пройшов вже четвертий Diia Summit, де було презентовано нові інноваційні та корисні держпослуги.

 

Від Житомирської облдержадміністрації до заходу долучилися голова ОДА Віталій Бунечко та начальник відділу цифрового розвитку, цифрових трансформацій, цифровізації ОДА Інна Кацімон.

 

«Рівно два роки тому в Україні з’явився сучасний цифровий сервіс – «Дія», який весь цей час стрімко розвивається та переводить все більше й більше державних послуг в онлайн. Як відзначив Президент України Володимир Зеленський, тоді це була мрія, яка завдяки наполегливості, наявності політичної волі та жаги до змін, на щастя, швидко втілилася у життя», – сказав Віталій Бунечко.

 

Сьогодні Президент, голова Верховної Ради України, очільники міністерств цифрової трансформації, внутрішніх справ, розвитку громад та територій презентували цілу низку нових корисних сервісів «Дії».

 

Так, Володимир Зеленський анонсував перші кроки впровадження електронної демократії та народовладдя – опитування в «Дії», які вже найближчим часом дозволять дізнаватися думку українців із найбільш актуальних питань.

 

«Цифровізація швидко входить у наше сьогодення. І це дуже добре, тому що вона несе із собою зручність, прозорість, швидкість у прийнятті рішень та не залишає простору для корупції. Тож, знайомимося з новими послугами в «Дії» та розвиваємо Житомирщину та Україну разом», – зазначив Віталій Бунечко.

 

Нагадаємо, що держава має намір забезпечити кожного українця старше 60 років новим сучасним смартфоном та пільговим тарифом.

 

Також перша леді України Олена Зеленська на Diia Summit розповіла про нові опції порталу державних послуг «Дія» в напрямі безбар’єрності.

 

Довідково. Протягом минулого року завдяки активній участі громад Житомирщини в проєкті Мінцифри «Інтернет субвенція» вдалося на 20% збільшити кількість населених пунктів області, що підключені до швидкісного Інтернету.

 

Надійний доступ до мережі отримали понад 300 сіл та близько 700 об’єктів соціальної інфраструктури в них. Понад 2,5 тисячі вчителів шкіл області завдяки підтримці держави отримали ноутбуки для сучасного та цікавого навчання.

 

Версія для друку