Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віталій Бунечко обговорив захист прав учасників бойових дій та ветеранів із представниками Мінветеранів

04 Листопада 2022 • 11:02

Кіл-сть переглядів: 469

Начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко 03 листопада провів робочу зустріч із представниками Міністерства у справах ветеранів України, під час якої учасники обговорили надання соціальних й адміністративних послуг учасникам бойових дій та ветеранам.

«Після пережитого, побаченого і відчутого на війні військовослужбовці повертаються додому і потребують посиленої уваги з боку соціальних служб та нашого суспільства. Це стосується й отримання юридичних послуг, допомоги в працевлаштуванні, розробки плану реабілітації та оздоровлення, а також багатьох інших побутових питань», — зазначив Віталій Бунечко.

Як відзначила експертна група профільного міністерства, Житомирщина стала лідером у впровадженні цифрових послуг, які допомагають ветеранській спільноті швидко та без турбот розв’язувати найрізноманітніші соціальні питання. Ця робота в Житомирській області налагоджена на базі центрів надання адмінпослуг.

 

Також під час зустрічі учасники розглянули успішні практики таких ініціатив, серед яких пілотний проєкт «Адмінсервіс Ветеран», що реалізується на базі «Прозорого офісу». Тут військові мають змогу отримати оперативну допомогу, фахову консультацію, підтримку та чіткий алгоритм своїх наступних дій.

 

Окремим питанням зустрічі стало обговорення можливості провести на всеукраїнському рівні спільну комунікаційну зустріч із представництвами ЦНАПів, щоб поділитися досвідом Житомирщини в адміністративній допомозі військовим, які боронять Україну.

 

Під час зустрічі подякою Міністерства у справах ветеранів України було нагороджено начальницю відділу соціальної підтримки окремих категорій громадян управління соцального захисту населення Департаменту соціального захисту населення Житомирської ОВА Ларисі Алексієнко.

 

Нагадаємо, що ВРУ прийняла за основу законопроєкт щодо визнання УБД добровольців, які стали на захист країни, але не уклали контракт.

 

Версія для друку