Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віталій Бунечко оглянув нові укриття у декількох ліцеях Житомира

14 Вересня 2023 • 14:58

Кіл-сть переглядів: 291

Сьогодні, 14 вересня, начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко разом із Житомирським міським головою Сергієм Сухомлиним та народним депутатом Андрієм Богданцем перевірили якість проведених ремонтних робіт у кількох шкільних укриттях Житомира.

 

 

Укриття  двох навчальних закладів, які оглянули сьогодні, ремонтувалися за кошти міжнародного донора – Freedom Holding Corp. Всього в рамках проєкту облаштовується близько 30 укриттів у ліцеях та дитячих садочках по всій Україні.

 

За словами засновника проєкту Андрія Богданця, в укриттях встановлюють нові меблі, дитячі килимки, зручні крісла, м’які іграшки, кінопроєктором. Усе це задля того, аби повернути українським дітям дитинство, вкрадене окупантами. Навіть під час тривоги діти повинні почуватися комфортно і продовжувати навчання. А після війни укриття продовжать слугувати для навчання або розваг.

 

 

Окрім цього, щоб зробити укриття яскравішим, керівництво школи планує розмалювати кімнати відповідно до тематики шкільних предметів. Такі арти на стінах допоможуть учням зосередитися на навчанні та емоційно розслабитися під час повітряних тривог.

“Хотілося б вірити, що скоро ситуація на фронті кардинально зміниться, і відремонтовані укриття вже не будуть потрібні як приміщення, в яких ховаються від російських ракет. В такому разі вони будуть використані як центри дозвілля”, — зазначив Віталій Бунечко.

Детальніше про те, як відбувся огляд укриттів дивіться у відео.

 

Версія для друку