Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Інтернет в укриття для навчання: Школи Житомирщини отримають Wi-Fi-роутери та вебкамери від міжнародних партнерів

05 Грудня 2023 • 17:00

Кіл-сть переглядів: 242

Україна отримала нову масштабну партію техніки від CISCO за сприяння USAID. Її використають для підключення інтернету в укриттях та облаштування кабінетів інформатики в українських школах. Це дасть змогу ще більшій кількості дітей якісно й безпечно навчатися офлайн.

 

Загалом у межах проєкту «Цифрові школи» передадуть 1 600 Wi-Fi-роутерів та 1 000 вебкамер. Найближчим часом їх отримають школи у 23 областях України. Роутери встановлять в укриттях шкіл, щоб освітній процес тривав навіть під час тривог. А вебкамери під’єднають до шкільних комп’ютерів для проведення онлайн-занять.

 

Нагадуємо, що станом на сьогодні технікою забезпечено 12 350 закладів освіти. На Житомирщину було передано 8 217 ноутбуків, які потрапили до 601 закладу освіти. Найближчим часом розподіл гаджетів по школах та регіонах можна буде побачити на публічному дашборді: https://curly.click/r/f9bb. Це дасть змогу мінімізувати корупційні ризики та зробити процес передачі техніки максимально прозорим

 

Довідково. У червні Міністерство цифрової трансформації та Cisco уклали меморандум про співпрацю у сфері інновацій та цифровізації. Завдяки цьому Україна змогла долучитися до програми Cisco Country Digital Acceleration.

 

Програма працює в майже 50 країнах світу. Її мета — прискорити цифровізацію, створення нових робочих місць та ріст ВВП. А також сприяти активному використанню інновацій у державному та приватних секторах.

 

Участь України у цій програмі допомагає ефективніше впроваджувати технологічні інструменти та інноваційні рішення в освітніх проєктах, серед яких цифровізація українських шкіл.

 

Проєкт «Цифрові школи» реалізується компанією Cisco спільно з Міністерством цифрової трансформації України та Міністерством освіти та науки України в межах меморандуму про співпрацю у сфері інновацій та цифровізації.

 

Версія для друку