Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Естонія постійно була поряд з нами, навіть у найскладніші часи, — Віталій Бунечко

07 Грудня 2023 • 17:48

Кіл-сть переглядів: 89

Сьогодні, 07 грудня, в рамках роботи Регіонального офісу Міжнародного співробітництва начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко зустрівся з Екс-Главою МЗС Естонії Евою-Марією Лійметс.

 

Як зазначив Віталій Бунечко, за неповні два роки війни Житомирщина з Естонією стали справжніми друзями та надійними партнерами з реалізації низки важливих гуманітарних проєктів. Як керівник Міністерства закордонних справ Естонської Республіки важливу роль у цьому відіграла саме Ева-Марія. Вона однією з перших відгукнулась на заклик про підтримку та допомогу в подоланні наслідків російської агресії і була серед амбасадорів України та Житомирщини на міжнародному рівні.

 

“Естонія постійно були поряд з нами, навіть у найскладніші часи, коли ворожа авіація бомбардувала наші міста, а ракети майже безперешкодно цілили по цивільних об’єктах. Впевнений, що разом ми не просто відновимо будівлі та інфраструктуру Житомирщини, а й створимо нове майбутнє для наших громадян”, — сказав начальник Житомирської ОВА.

 

Зокрема у межах зустрічі  попередньо обговорено можливості підготовки спільних програм та проєктів на найближчі 5-10 років.

 

“Естонія продовжить підтримувати Житомирщину та Україну у проєктах відбудови та розвитку, а також ваш шлях до європейського співтовариства”, — запевнила Ева-Марія Лійметс.

 

Також, за величезний внесок у дружбу та відновлення Житомирщини Віталій Бунечко вручив найвищу нагороду області — орден “За заслуги”.

 

 

Версія для друку