Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Продовжуємо розширювати міжнародну співпрацю з друзями й партнерами з Естонської Республіки, — Віталій Бунечко

07 Лютого 2024 • 12:51

Кіл-сть переглядів: 74

Сьогодні, 06 лютого, в рамках роботи Регіонального офісу Міжнародного співробітництва відбулася робоча зустріч з друзями й партнерами з Естонської Республіки, під час якої учасники обговорили конкретні плани та подальшу співпрацю з відновлення Житомирщини.

 

Від Житомирської обласної військової адміністрації у заході взяли участь начальник ОВА Віталій Бунечко та його перша заступниця Наталія Остапченко, керівники профільних структурних підрозділів ОВА та представники ГУНП в Житомирській області.

 

Зокрема було обговорено перелік проєктів, до реалізації яких планує долучиться Естонія. Це відновлення пошкодженої внаслідок російських авіаударів Малинської дитячої школи мистецтв. Будівництво багатоквартирного будинку для внутрішньо переміщених осіб та реконструкція ще трьох пошкоджених внаслідок російських обстрілів багатоповерхівок на Житомирщині.

 

Крім того, після ІІІ міжнародного форуму з відновлення, який відбувся 05 лютого у Житомирі, Естонський центр міжнародного розвитку та співробітництва вирішив приєднатися до проєкту відбудови 25 ліцею у м. Житомир разом з португальською стороною.

 

Важливим етапом співпраці стане також навчання фахівців для громад області, які зможуть готувати документацію та проєкти для залучення міжнародних грантів. Представники Естонської Республіки запропонували визначити по 3 фахівці з кожної з 66 громад області для навчання та написання пілотних проєктів. Наші друзі пропонують надати базу донорів з якими варто співпрацювати та навчити фахівців залучати кошти для розвитку регіону.

 

Ще одна важлива тема для співпраці – обмін досвідом між нашими поліцейськими та їх естонськими колегами на базі житомирської академії. Крім цього співпраця в силовому блоці буде розвиватися й у сфері гуманітарного розмінування.

 

Деякі проєкти стартують вже найближчим часом, дещо буде реалізовуватися протягом кількох років. Можливість такого середньострокового планування, навіть в умовах війни є дуже важливим.

 

Начальник Житомирської ОВА також окремо подякував партнерам за те, що Естонія вирішила долучитися до ініціативи Першої леді Олени Зеленської — будівництва житла для дитячих будинків сімейного типу, які переїхали з півдня та сходу нашої країни та вирішили залишитися на Житомирщині.

 

“Естонія вкотре демонструє, що вона є відданим другом для українців. Впевнений, що разом ми не просто відновимо будівлі та інфраструктуру нашої області – ми створимо нове майбутнє для наших громадян”, — підсумував Віталій Бунечко.

 

Версія для друку