Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Бердичівлянин Андрій Приймаченко посмертно удостоєний звання Героя України

02 Квітня 2024 • 14:22

Кіл-сть переглядів: 278

Президент України Володимир Зеленський вручив ордени «Золота Зірка» захисникам, яким присвоєно звання Героя України, та родинам загиблих воїнів, які удостоєні цього звання посмертно.

 

Церемонія відбулася в Білій залі Героїв України в Маріїнському палаці в Києві.

 

Глава держави наголосив, що Україна продовжує традицію вдячності своїм найкращим воїнам, тим, хто відзначився найбільшою хоробрістю та героїзмом у боях заради України.

«Кожна історія наших воїнів, які удостоєні найвищого звання Героя, – це гордість нашої держави. І так буде завжди. Це люди, які проявили силу власної волі, щоб Україна була вільною», – сказав Володимир Зеленський.

Удостоєний звання Героя України посмертно командир 1-го окремого штурмового загону спеціального призначення “Омега” Центру спеціального призначення Національної гвардії України полковник Національної гвардії Андрій Приймаченко, який у квітні 2022 року відзначився мужніми та героїчними діями в запеклих боях на Ізюмському напрямку. Минулого року воював в Авдіївці, поблизу населеного пункту Веселе на Донеччині та поблизу Вугледара. У жовтні група під керівництвом Андрія Приймаченка знищила два російські бронеавтомобілі разом з екіпажами, але під час ворожого артилерійського обстрілу полковник загинув.

 

 

 

 

Версія для друку