Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

В Україні запрацює Єдиний державний реєстр адрес

02 Квітня 2024 • 14:04

Кіл-сть переглядів: 320

Уряд України ухвалив Постанову про створення Єдиного державного реєстру адрес (ЄДРА). Його мета полягає в систематизації адресної інформації та створенні єдиного достовірного джерела адресних даних, де кожен населений пункт, кожна вулиця, будівля чи споруда матиме унікальний ідентифікатор.
.
ЄДРА є одним із базових реєстрів відповідно до Закону України “Про публічні електронні реєстри”. Також створять Реєстр адміністративно-територіальних одиниць та Реєстр будівель та споруд.
.
Інформація з цих реєстрів має велике значення для забезпечення взаємодії між інформаційними системами на різних рівнях управління. Без реєстру адрес зберігається вірогідність шахрайства щодо прав власності на нерухомість та ускладнення роботи спеціальних служб.
.
Упровадження реєстрів стане дієвим інструментом для боротьби з корупцією, а також:
.
розв’язання проблем з реєстрацією власності
уникнення помилок у нарахуванні субсидій
спрощення надання соціальних послуг
.
Реєстр наповнюється громадами на місцях, які володіють достовірною адресною інформацією. Наразі понад 1300 громад підключено до тестового середовища, більшість представників вже успішно завершило навчання та отримало необхідні навички. Найближчим часом навчання пройдуть представники всіх громад для швидкого підключення фахівців до ведення реєстрів.
.
Проєкт зі створення реєстрів координується Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України разом з Міністерство цифрової трансформації України за підтримки USAID / UK aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах / TAPAS» та EU4DigitalUA.
.
Версія для друку