Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Інформація про стан виконання плану заходів за І квартал 2024 року з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року у закладах культури

05 Квітня 2024 • 15:03

Кіл-сть переглядів: 124

На виконання Плану, у межах реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року, інклюзивний читальний зал Житомирська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Олега Ольжича , який має тифлокомплекси для обслуговування осіб із вадами зору, слуху, а також функціональні можливості для обслуговування осіб із вадами опорно- рухового апарату, реалізував 2 проєкти для людей з обмеженими можливостями протягом 2023 року.

 

Спільно з Благодійною організацією «Благодійний фонд «Карітас-Житомир» реалізуються: школа творчості «Хенд-мейд» – майстерня доброти» – спрямована на організацію міжособистісного спілкування та розвиток творчого потенціалу молоді з інвалідністю, які мають ментальні та /або фізичні порушення (24 майстер-класів);

 

«Кулінарна школа для молоді з інвалідністю» спрямована на соціалізацію та на розвиток навичок самообслуговування хлопців та дівчат, які мають ментальні та /або фізичні порушення (22 майстер-класів).

 

Загалом за цей період у відділі було проведено 46 майстер-класів які відвідало 425 учасників (з них 273 людини з інвалідністю).
14 лютого 2024 р. у відділі «Інклюзивний читальний зал» бібліотеки проведено вебінар «Безбар’єрна бібліотека. Складові безбар’єрності» Під час зустрічі учасники розібрали складові безбар’єрності, розкрили поняття, що таке бар’єри, інклюзія, соціальне відторгнення, прийняття, доступність, гендерна рівність.

 

Важливим моментом є проведення семінарів та вебінарів для працівників культури області на тему «Створення безбар’єрного простору в закладах культури» з метою залучення до участі у заходах різни категорій громадян (ВПО, людей поважного віку, маломобільні групи, чиє здоров’я позволяє; вивчення потреб людей з обмеженими можливостями у їх запитан на заходи, які б вони хотіли відвідати чи взяти участь, організовувати поетичні читання, спілкування за чашкою кави, перегдяли фільмів тощо). Загалом проведно 35 семінарів і вебінарів, якими охоплено 1423 учасника.

Версія для друку