Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#тияк: У Житомирі відбулася сесія ментального здоровʼя з учнями ліцею № 12

15 Квітня 2024 • 10:14

Кіл-сть переглядів: 188

У рамках всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» радниця начальника Житомирської ОВА з гуманітарних питань і ментального здоров‘я Ірина Гладка провела сесію ментального здоровʼя з учнями/випускниками ліцею № 12 міста Житомир.

 

«Підлітковий вік не такий простий, як може здатися. Це період, коли формується характер, приймаються складні рішення, які можуть вплинути на доросле життя. Саме тому важливо пояснювати дітям, як дбати про своє ментальне здоров’я та здоров’я своїх близьких, а також як бути готовими до дорослого життя», – зазначила Ірина Гладка.

 

На сесії учні мали можливість навчитися контролювати свої емоції через різноманітні практичні вправи, які допомагають закріпити важливі навички саморегуляції. Особлива увага приділялася тому, що важливо не соромитися власних почуттів і вчасно звертатися за допомогою, коли це необхідно.

 

Ці заходи важливі для підтримки ментального здоров’я учнів, допомагають їм краще розуміти свої емоції та розвивати стратегії їх ефективного управління.

 

Довідково. Супровід розробки та впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? за ініціативою Олена Зеленська забезпечує Координаційний центр КМУ / Mental Health UA за експертного партнерства та підтримки World Health Organization (WHO). Майданчиком для ухвалення рішень є Міжвідомча координаційна рада КМУ. Керівницею Координаційного центру підтримки цивільного населення при Житомирська ОДА виступає перша заступниця начальника голови ЖОВА Наталія Остапченко.

 

 

 

Версія для друку