Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Національна скаутська організація України «Пласт» відзначила 112 років із дня заснування

15 Квітня 2024 • 16:35

Кіл-сть переглядів: 379

12 квітня національна скаутська організація України «Пласт» відзначала 112 років із дня заснування. Метою Пласту є сприяти всебічному, патріотичному вихованню та самовихованню української молоді. Пласт виховує молодь як свідомих, відповідальних і повновартісних громадян місцевої, національної та світової спільноти, провідників суспільства.

 

На Житомирщині діє осередок Національної скаутської організації України Пласт (голова – Ігор Макарчук), підрозділ молодіжної організації «Пласт-національна скаутська організація України» у місті Житомирі «Станиця Житомир» (голова – Катерина Лозинська) та «Пластовий молодіжний центр» Житомирської міської ради (голова – Захар Маковський), які активно співпрацюють з Управлінням національно-патріотичного виховання, молоді та спорту Житомирської ОВА, реалізуючи різноманітні соціальні та виховні програми.

 

Управлінням та Пластом проведено ряд заходів (вишколи, таборування, тренінги, інформаційно-просвітницькі та освітньо-виховні заходи), а саме: освітньо-виховний туристичний похід «Слід»; таборування  «Свято весни»; вишкільний табір «Сурма», «Трикутник-літній рейд»; заходи вшанування «Героїв Базару», «Героїв Крут»; «Історичний диспут «Олевська республіка-етап українського державотворення»; інформаційно-просвітницький семінар присвячений історії українського державотворення «Крин»; Пластовий табір для хлопців та пластовий табір для дівчат імені Лесі Українки; «Соловейко. День родини»; «Ефективний менеджмент молодіжних центрів» тощо та видано посібники ( підготовлено референтом військового пластування  у Житомирській області Максимом Швецом):

 

«Посібник організатору та інструктору військово-патріотичного виховання  молоді»;

 

«Посібник організатору та інструктору військово-патріотичного виховання  молоді. Без карти і компаса».

 

Також пластуни активно долучалися до проведення  Всеукраїнського вишколу, спрямованого на збільшення чисельності молоді, готової до виконання обов’язку із захисту незалежності та територіальної цілісності України, «Джура-Десантник» організованого Міністерством молоді та спорту України спільно з Управлінням (2019; 2021 роки).  Проведено тематичну лекцію «Історія Українського війська», гру-квест  щодо орієнтування на місцевості (командні змагання), вечірню ватру, показ документального фільму щодо національно-патріотичного виховання молоді та його обговорення тощо.

 

З початку повномасштабної війни пластуни  захищають Україну та волонтерять. На базі Пластового молодіжного центру Житомирської міської ради з 25 лютого 2022 року створено волонтерський штаб.

 

За час  діяльності  надано допомогу багатьом підрозділам Збройних сил України. Вдалося зібрати кошти на 100 якісних плитоносок з плитами, 200 турнікетів САТ, понад сто якісних радіостанцій.

 

Версія для друку