Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Наталія Остапчеко відвідала КНП “Бердичівська міська лікарня”

03 Травня 2024 • 09:55

Кіл-сть переглядів: 350

Перша заступниця начальника Житомирської ОВА Наталія Остапченко, 02 травня, перебувала з робочим візитом на Бердичівщині. У супроводі керівництва Департаменту охорони здоров’я Житомирської ОВА вона відвідала КНП “Бердичівська міська лікарня”, де провела зустріч з начальником Бердичівської районної військової адміністрації Людмилою Димидюк, Бердичівським міським головою Сергієм Орлюком та директором міської лікарні Костянтином Гінгуляком.

 

Під час наради було обговорено питання щодо створення та відкриття стаціонарного реабілітаційного відділення на базі КНП «Бердичівська міська рада». Згідно з завданнями Міністерства охорони здоров’я України, такі реабілітаційні відділення мають бути створені у кожному кластерному та надкластерному закладі охорони здоров’я.

 

Нагадаємо, що на Житомирщині погоджено 6 надкластерних медзакладів (КНП: «Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня»,  «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевсього»,  «Обласний перинатальний центр», «Обласний протитуберкульозний диспансер»,  «Житомирський обласний онкологічний диспансер», «Обласний медичний спеціалізований центр»), 5 кластерних (КП «Лікарня №1», «Лікарня №2 ім. В.П.Павлусенка», КНП «Бердичівська міська лікарня», КНП «Звягельська багатопрофільна лікарня», КНП «Коростенська центральна міська лікарня») та 17 загальних закладів охорони здоров’я у громадах області.

 

В рамках візиту представники Житомирської обласної військової адміністрації оглянули приміщення, де планується відкриття нового відділення реабілітації. Вони наголосили на необхідності оснащення його сучасним медичним обладнанням та створення кваліфікованих мультидисциплінарних команд для забезпечення якісної реабілітації.

«У ці непрості часи повномасштабної війни, ми повинні робити все можливе, аби створити сучасне безбарʼєрне відділення реабілітації. Це зараз дуже важливо, адже наші захисники та захисниці потребують швидкого відновлення. Саме тому на Житомирщині ми продовжуємо навчання фахівців з реабілітації. Зі свого боку, медичні заклади повинні якнайшвидше забезпечити належні умови для комфортного перебування пацієнтів у лікарнях, враховуючи стандарти безбарʼєрності», – зазначила Наталія Остапченко.

Також перша заступниця начальника Житомирської ОВА підкреслила, що забезпечення доступності реабілітаційної допомоги у сфері охорони здоров’я для військовослужбовців та цивільних осіб є спільним обов’язком органів влади усіх рівнів. Вона зазначила, що це стаціонарне відділення реабілітації має розпочати свою діяльність до 1 липня цього року.

 

Довідково. Медичне обладнання та інвентар для реабілітаційного центру були надані Благодійним фондом «Хлібний дім». Це зроблено з метою покращення якості медичного обслуговування населення Житомирської області.

 

 

Версія для друку