Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Безпека дітей в пріоритеті. На Житомирщині прикордонники провели для дітей цікаві та пізнавальні заняття

03 Травня 2024 • 14:12

Кіл-сть переглядів: 572

Впродовж цього тижня в навчальних закладах проходять дні безпеки життєдіяльності. На запрошення директора одного із ліцеїв, розташованого в прикордонні Житомирщини, військовослужбовці 9 прикордонного загону імені Січових Стрільців провели для дітей урок безпеки в рамках національно-патріотичного виховання.

 

Прикордонники для ліцеїстів розгорнули декілька локацій, на яких демонстрували техніку, озброєння, засоби радіаційного захисту, проводили практичні заняття з тактичної медицини та навчали працювати з приладами для вимірювання радіаційного фону.

 

Метою зустрічі прикордонників й вихованців ліцею було ознайомлення останніх з такими поняттями, як «безпека» й «небезпека». Прикордонники навчали учнів реально оцінювати різні ситуації, розвивати здатність орієнтуватися в небезпечних для життя і здоров’я обставинах. Розширювали знання підростаючого покоління про правила поведінки в школі й на вулиці. Правильно діяти під час повітряної тривоги. Окремо розповідали про мінну небезпеку та правила евакуації з небезпечних районів перебування.

 

Версія для друку