Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Житомирському районі відбувся навчальний практичний захід «Консультаційний пункт з питань цивільного захисту населення громади – знаю, вмію, використовую!»

14 Травня 2024 • 11:59

Кіл-сть переглядів: 164

Під час воєнного стану надзвичайні ситуації можуть виникнути в будь-який момент. Саме тому важливо мати належні знання та навички для ефективної реакції. Консультаційні пункти з питань цивільного захисту відіграють критичну роль у підготовці населення до подібних ситуацій.

 

 

Перше, що роблять консультаційні пункти, це просвітницька та профілактична робота. Шляхом проведення різноманітних заходів, семінарів та тренінгів вони надають населенню необхідні знання та навички з питань захисту та дій при виникненні надзвичайних ситуацій. Це допомагає підвищити рівень обізнаності та готовності громадян до екстрених ситуацій.

 

Друге, консультаційні пункти надають можливість застосовувати практичні навички. Через вправи-симуляції та тренування люди отримують можливість практикувати свої знання та уміння в реальних умовах. Це дозволяє підготуватися до реагування на різні ситуації, включаючи стихійні лиха, пожежі та інші надзвичайні події.

 

 

13 травня у Новогуйвинській територіальній громаді за участі фахівців, а саме відповідальних за роботу консультаційного пункту з питань цивільного захисту Новогуйвинської селищної ради, навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Житомирської області, центру громадських зв’язків ГУ ДСНС України в Житомирській області, аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Житомирській області за модерації управління правового, кадрового забезпечення, мобілізаційної роботи та цивільного захисту, участі відділу оборонної роботи та цивільного захисту, охорони праці Житомирської РВА відбувся навчальний практичний захід «Консультаційний пункт з питань цивільного захисту населення громади – знаю, вмію, використовую!».

 

 

Головними завданнями всіх учасників заходу стали практичні навчання з:

 

• надання першої медичної допомоги;

• піротехніки, мінної безпеки;

• дотримання правил та рекомендацій щодо дій в умовах надзвичайних ситуацій та проявів терористичних актів;

• застосування засобів індивідуального та колективного захисту;

• відпрацювання навичок гасіння пожежі.

 

 

Хочемо відзначити, що участь в таких заходах є важливою для кожного члена громади, жителя нашого району, адже це допомагає створити більш безпечне та стійке суспільство.

 

Версія для друку