Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Юрій Денисовець: Організація і проведення тестування для вступу до закладів вищої освіти на Житомирщині

14 Травня 2024 • 16:36

Кіл-сть переглядів: 420

Сьогодні, 14 травня, під головуванням заступника начальника Житомирської ОВА Юрія Денисовця відбулася робоча нарада щодо організації й проведення у 2024 році випробувань для вступу до закладів вищої освіти на бакалаврський і магістерський рівні.

 

У нараді також взяли участь директор Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти Геннадій Кузьменко, керівники профільних структурних підрозділів ОВА, представники ГУ ДСНС та Нацполіції у Житомирській області, керівники закладів та управлінь освіти області в онлайн режимі.

 

“Сьогоднішня робоча нарада є важливим кроком у плануванні та організації процесу випробувань для вступу. Це важливий етап, де кожна деталь має значення. Впевнений що в області буде забезпечено прозорий, справедливий та ефективний процес тестування, який враховуватиме інтереси та потреби кожного абітурієнта”, — сказав Юрій Денисовець.

 

У Житомирській області для проходження НМТ зареєструвалися 10340 осіб (у 2023 році  – 10107 осіб):

 

випускники минулих років – 1806 осіб,

 

випускники 2024 року – 8534 особи.

 

Основна сесія НМТ буде проведена в період з 14 травня до 25 червня.

 

Для проведення НМТ у Житомирській області створено 42 тимчасові екзаменаційні центри (у 2023 році – 27) на базі закладів загальної середньої (37) та вищої/фахової передвищої освіти (5) в 12 населених пунктах.

 

У цьому році НМТ міститиме чотири блоки завдань, три з яких – обов’язкові, а четвертий – на вибір вступника. Обов’язкові навчальні предмети — українська мова, математика, історія України, на вибір — українська література, одна з іноземних мов (англійська, німецька, французька або іспанська), біологія, хімія, фізика та географія. Предмет, тестування з якого вступник бажає пройти на вибір, він зазначив під час реєстрації для участі в НМТ.

 

Учасники всі чотири предметних тести проходитимуть в один день: два до перерви та два після неї. Перший етап тестування розпочинається о 10:00 годині, другий етап тестування не може бути розпочато раніше 12:20 години. Допуск учасників НМТ до ТЕЦ починається о 09.30 год та припиняється за 10 хвилин до початку тестування.

 

Тестування триватиме 240 хвилин.

 

У 2024 році передбачено також проведення додаткової сесії НМТ (11-19 липня). Додаткова сесія НМТ у Житомирській області буде проводитися в 4 населених пунктах: м. Житомирі, м. Бердичеві, м. Коростені, м. Звягелі.

 

Вступні до магістратури. Єдине фахове вступне випробування (ЄФВВ) та єдиний вступний іспит (ЄВІ).

 

Реєстрація заяв на участь у ЄВІ та ЄФВВ триватиме з 7 до 29 травня включно. Реєстрацію осіб, які бажають взяти участь  у єдиному вступному іспиті (ЄВІ) та/або  єдиному фаховому вступному випробуванні (ЄФВВ), здійснюють приймальні комісії закладів вищої освіти.

 

Вступні випробування проходитимуть у дві сесії:

 

основна: 24 червня – 15 липня;

 

додаткова: 31 липня – 14 серпня.

 

Додаткова сесія ЄВІ/ЄФВВ буде проводитися лише в місті Житомирі.

 

Версія для друку