Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Мінцифри: Якою буде сфера телеком в Україні до 2030 року?

16 Травня 2024 • 16:37

Кіл-сть переглядів: 291

Якою буде сфера телеком в Україні до 2030 року? Презентували стратегію розвитку електронних комунікацій

 

Вона визначає головні напрями розвитку телекому зараз та після війни. Стратегія зосереджується на двох основних напрямах — доступності сталого зв`язку та розвитку сфери електронних комунікацій як фундаменту економіки. Втілення стратегії допоможе у відновленні та розвитку сфери у воєнний та післявоєнний час. У фокусі:

 

удосконалення державної політики у сфері телеком

 

покращення послуг мобільного зв’язку та інтернету

 

інтеграція України до єдиної роумінгової зони з ЄС

 

Телеком — один із пріоритетних напрямів з початку створення Мінцифри. Одним з головних завдань зараз є забезпечення країни стабільним звʼязком. В умовах постійних обстрілів інфраструктури критично важливо розробити механізми, які допоможуть оперативно відновлювати звʼязок.

 

Також під час події Михайло Федоров та голова НКЕК Олександр Животовський підписали меморандум з директорами Київстар, Vodafone та Датагруп. Він передбачає посилення співпраці для відновлення та розвитку електронних комунікацій в Україні.

 

Хочете стати рушієм змін у сфері електронних комунікацій? Долучайтеся до громадських обговорень стратегії за посиланням — https://curly.click/r/bced. Після їх завершення стратегію передамо на затвердження Кабінету Міністрів України.

Версія для друку