Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#тияк: У Житомирі відбувся захід «Вишиванка-код Національної стійкості». ВІДЕО

16 Травня 2024 • 16:46

Кіл-сть переглядів: 444

Сьогодні, 16 травня, з нагоди Дня вишиванки та в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» у Житомирі відбувся захід «Вишиванка-код Національної стійкості».

 

Головна мета заходу це нагадати важливість піклування про ментальне здоров’я та формування власної стійкості.

«Важливо продемонструвати, що культурна, фізична, творча, духовна активність – це важливий елемент формування стійкості та відновлення людини, яка має травматичний досвід війни», — зазначила Наталія Остапченко.

Житомиряни та гості міста могли оглянути виставку картин, фотозони, експозиції вишитих виробів, виставку-ярморок виробів ручної роботи від майстрів народної творчості, брати участь в майстер-класах.

 

Кожен міг поринути в красу вишитих робіт, поспілкуватися з майстринями та отримати позитивні емоції, відновитися, зарядитися енергією людей, які створювали витвори мистецтва.

 

Головне завдання заходу, який проходив під гаслом «Вишиванка-код Національної стійкості» показати, що культура та духовність є важливим елементом формування національної ідентичності та відповідно стійкості.

 

Нагадаємо, що Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?»  спрямована на розбудову якісної системи надання послуг у сфері психосоціальної підтримки та розвиток культури піклування про ментальне здоров’я.

 

#Тияк

Версія для друку