Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віталій Бунечко: Вічна слава та пам’ять кожному, хто поклав своє життя за мирну Україну

23 Травня 2024 • 11:03

Кіл-сть переглядів: 201

Сьогодні Україна відзначає День Героїв. У Житомирі меморіальний захід відбувся на Смолянському військовому кладовищі. Участь у заході взяв начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко спільно зі своїми заступниками Юрієм Денисовцем та Костянтином Лопушанським, а також Житомирським міським головою Сергієм Сухомлинним. Разом з родинами загиблих вони вшанували пам’ять Героїв, які віддали свої життя за Україну.

«Це день шани усім, хто протягом століть присвячував своє життя відстоюванню Незалежності української Держави. Зараз, коли тисячі українців та українок свідомо стали на шлях Героїв, вдягнувши піксель, щоб захистити нашу країну від загарбника, ми особливо глибоко відчуваємо тісний зв’язок сотень поколінь борців вільної України. На жаль в цій війні Україна втрачає найдорожче – своїх найкращих синів та доньок. Ми маємо шанувати загиблих за волю України, приділяти увагу тим, хто, на щастя, зараз поряд з нами, військовим, які повернулися з війни, втративши свої сили та здоров’я за нашу Незалежність. Наші захисники повинні відчувати нашу гордість, повагу та турботу про них та вдячність за їх саможертовність. Вічна слава та пам’ять кожному, хто поклав своє життя за мирну Україну. Ми не забудемо їх звитягу та не пробачимо ворогу вчинені злочини. Ми обов’язково здобудемо нашу Перемогу і завжди будемо пам’ятати тих, хто її здобував!», — зазначив Віталій Бунечко.

Довідково. Ідея пам’ятної дати, яка б вшановувала борців-героїв, зародилася в національно-визвольному русі під час Другої світової війни. Її запровадили постановою другого Великого збору ОУН у квітні 1941 року. Згодом День Героїв відзначала українська діаспора. У незалежній Україні День Героїв 23 травня стали відзначати здебільшого після нападу росії у 2014 році.

 

Версія для друку