Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Житомирі відзначили «День Героїв», вшанувавши захисників та захисниць України

23 Травня 2024 • 14:45

Кіл-сть переглядів: 523

Сьогодні, 23 травня, по всій Україні проходять урочистості з нагоди Дня Героїв. Це свято присвячене борцям за свободу і незалежність нашої держави. Нині, коли наші захисники та захисниці виборюють кожен метр української землі, воно набуло особливого значення.

 

У Житомирі цього дня відбулися урочисті заходи, до яких долучилися заступник начальника Житомирської ОВА Юрій Денисовець, заступник начальника Житомирської ОВА Віктор Градівський, керівник апарату обласної військової адміністрації Олег Шарварко, Житомирський міський голова Сергій Сухомлин, представники військових формувань Житомирщини та їх родини, члени сімей загиблих Героїв і громадськість.

 

Урочистості розпочалися з виконання гімну України та хвилини мовчання, присвяченої пам’яті загиблих захисників та захисниць України.

 

Опісля учасники заходу поклали квіти до пам’ятника Героям АТО та ООС, стендів з фотографій загиблих Героїв поблизу нього та інших меморіалів, що символізують героїчний шлях боротьби за незалежність України.

 

Завершальною частиною програми заходів стало вручення подарунків дітям наших загиблих героїв у Шодуарівському парку. Ця зворушлива церемонія стала символом вдячності та шани тим, хто втратив своїх близьких у боротьбі за незалежність нашої країни.

 

 

 

Версія для друку