Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

100 днів об’єднаних територіальних громад: окреслено пріоритетні завдання

10 Лютого 2016 • 09:58

Кіл-сть переглядів: 743

9 лютого у Верховній Раді України під головуванням Голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана відбувся круглий стіл на тему: «100 днів об’єднаних територіальних громад: здобутки, проблеми, перспективи», у якому взяли участь представники парламенту, уряду України, міжнародних організацій, які опікуються перебігом реформи місцевого самоврядування в Україні.

За 100 днів в Україні об’єдналися 159 територіальних громад, на підтримку яких передбачена окрема субвенція у розмірі 1 млрд грн.

Про хід реформи з децентралізації та її першочергові завдання доповів Віце-прем’єр міністр України – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко. Він зазначив, що в програмі дій Уряду розроблено окремий блок «Децентралізація». Для чіткої координації дій при Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ створено експертну групу з напрямків, які стосуються бюджету, майнових, юридичних, кадрових і питань із розроблення стратегії регіонального розвитку.

Геннадій Зубко повідомив, що урядом було прийняте рішення про введення додаткової посади – заступника голови облдержадміністрації з питань децентралізації, який координуватиме роботи із втілення пріоритетних напрямків реформи. Одним із них є наближення влади до людини шляхом створення Центрів надання адміністративних послуг. Створення таких центрів максимально спростить для громадян отримання послуг від центральних органів виконавчої влади і місцевого самоврядування. Міністерством регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ разом із партнерами із німецької федеральної компанії GIZ GmbH розроблено довідник (маршрутну карту) із облаштування таких центрів.

 

Версія для друку