Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

11 червня на Житомирщині відбудеться інтерактивна онлайн-конференція з нагоди Всесвітнього дня донора крові

09 Червня 2020 • 18:01

Кіл-сть переглядів: 668

КНП «Обласний центр крові» Житомирської обласної ради з нагоди Всесвітнього дня донора крові запрошує жителів області долучитися до інтерактивної онлайн-конференції. Зустріч у форматі онлайн відбудеться 11 червня о 15.00 на тему «Обговорення важливих питань у сфері донорства крові в Житомирській області».

 

Реєстрація учасників починається 11.06.2020 (четвер) з 14.00 до 14.50 год. Онлайн-конференція триватиме з 15.00 до 16.00.

 

В обласному центрі крові наголошують, що у період карантину є особлива потреба у донорській крові у людей будь-якого віку та з різними захворюваннями. Пацієнти всіх лікарень сподіваються на активність сучасної молоді в розвитку добровільного безоплатного донорства крові та її компонентів на Житомирщині.

 

До участі запрошені представники організацій:

 

– представники влади (Житомирська обласна державна адміністрація, Житомирська обласна рада, Житомирська міська рада);

 

– волонтери громадських організацій: Обласна організація «Товариство Червоного хреста України», «Donor.ua», «Традиція і Порядок», тощо;

 

– КНП «Обласний центр громадського здоров’я» Житомирської обласної ради;

 

– лікувальні заклади (КНП «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» ЖОР, КНП «Обласна дитяча клінічна лікарня» ЖОР, КНП «Житомирський обласний онкологічний диспансер» ЖОР, КП «Обласний перинатальний центр» ЖОР, КП «Лікарня №1» Житомирської міської ради);

 

– Житомирський медичний інститут;

 

– військові управління в Житомирській області;

 

– представник корпоративного донорства «Кромберг енд Шуберт»;

 

– почесний донор України.

 

Контактні дані: e-mail: donare16@gmail.com, моб./viber: 097-817-02-27

 

(менеджер із зв’язків з громадськістю Єлизавета Армєєва).

 

Довідково. 14 червня щороку у світі відзначається Всесвітній день донора крові. Цей день присвячений людям, котрі добровільно та безоплатно здають свою кров заради порятунку інших людей.

 

На Житомирщині звання «Почесний донор України» має понад 2 тис. жителів, удостоєні звання «Заслужений донор України» – 3 особи. Цього року звання «Почесний донор України» здобули 6 людей.

Версія для друку