Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

128 млн. грн. – на субсидії для жителів Житомирщини

02 Квітня 2015 • 19:16

Кіл-сть переглядів: 729

Особливості спрощеної системи надання субсидій та зростання тарифів обговорювали у прямому ефірі програми «Єдина країна» на телеканалі «Житомир» 2 квітня. Гостями студії були голова облдержадміністрації Сергій Машковський та начальник відділу субсидій департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Наталія Крошко.  

 

За словами Сергія Машковського, зростання тарифів – це вимога часу і вимушений крок. Ціни на енергоносії мають бути доведені до економічно обґрунтованого рівня, що сприятиме розвитку житлово-комунального сектору, ощадному використанню ресурсів та  підвищенню якості послуг. Вища вартість газу, електроенергії та води спонукатиме людей до економії ресурсів. Таким чином, зростання тарифів передбачає виключення будь-яких корупційних схем та обґрунтовану ринкову вартість послуг.

 

«Зараз першочергові завдання для представників різних рівнів влади в нашій області – це проведення широкої інформаційно-роз’яснювальної кампанії про особливості спрощеної системи субсидій, а також створення належних умов для того, аби максимальна кількість жителів Житомирщини отримала державну допомогу. Так з державного бюджету на ці потреби на область виділено 128 млн. грн. При потребі сума буде збільшена», – інформував голова облдержадміністрації.

 

Варто звернути увагу, що нова система нарахування субсидій передбачає, що чим вищий дохід має родина, тим менший розмір субсидії їй буде нараховуватися. Тепер багаті платитимуть більше за отримані послуги, а малозабезпеченим допомагатиме держава.

 

Голова облдержадміністрації повідомив, протягом 1-2 квітня на Житомирщині працівники «Укрпошти» вже розповсюдили 277 тис. бланків заяв та декларацій (із 584 тис.). Наша область стала однією із перших у державі, де так оперативно відреагували на проведення роз’яснювальної роботи. Окрім цього, на «гарячу лінію» облдержадміністрації протягом двох днів жителі Житомирщини телефонували близько 170 разів.

 

Як повідомила Наталія Крошко, субсидія призначається з місяця звернення. Після розгляду документів упродовж 10 днів жителі області отримають відповідь про те, на який розмір допомоги від держави можна розраховувати. Бланки заяв та декларації громадяни можуть надіслати до органів соціального захисту населення по пошті, передати через уповноважену особу в органах місцевого самоврядування або принести особисто. При цьому, передбачена можливість попереднього запису на конкретно визначений час. Співробітники органів соціального захисту працюють без обідньої перерви та при потребу чергують на вихідних, аби прийняти та опрацювати максимальну кількість документів.

 

Прес-служба облдержадміністрації

 

Версія для друку