Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

150-річчя від дня народження Лесі Українки: долучайтеся до обласного творчого конкурсу «Леся надихає»

04 Лютого 2021 • 15:57

Кіл-сть переглядів: 273

25 січня 2021 року стартував обласний творчий конкурс «Леся надихає», присвячений відзначенню 150-ти річчя від дня народження Лесі Українки.

 

Конкурс організовано Департаментом культури, молоді та спорту Житомирської облдержадміністрації з метою популяризації творів видатної землячки, театрального, літературного та фотомистецтв, а також рекламації туристичного потенціалу Житомирщини у партнерстві з Житомирським обласним туристичним інформаційним центром.

 

До участі у конкурсі запрошуються діти та молодь віком від 6 до 25 років (включно) — шкільні, студентські, театральні колективи.

 

Вікові категорії для участі:

 

I вікова категорія — учасники від 6 до 11 років включно;

 

II вікова категорія — учасники від 12 до 16 років включно;

 

III вікова категорія — учасники від 17 до 25 років.

 

Колективи переможців конкурсу у кожній віковій категорії будуть нагороджені грамотами та призами.

 

Школа або колектив, від якої брав участь переможець, нагороджується безкоштовним туром по екскурсійному маршруту «Лесиними стежками» у місто Новоград-Волинський.

 

Для того, щоб взяти участь у Конкурсі учасникам необхідно до 25 березня 2021 року надіслати на електрону адресу zhotic@ukr.net серії групових фотографій пов’язаних художнім змістом із зображеними на них «живими» інсталяціями — епізодами з будь-яких творів Лесі Українки. Обов’язково необхідно зазначити назву твору та процитувати уривок, що інсценізується. Також вказати назву колективу чи клас, школу, керівника інсталяції та посилання на сторінки у соціальних мережах закладу від якого представлено колектив або керівника та контактні дані.

 

Від одного колективу може бути декілька серій фото з різних творів. Чим більше тематичних серій, тим більше шансів на перемогу.

 

Оголошення про результати конкурсу буде опубліковано на офіційних сторінках соціальних мереж Департаменту культури, молоді та спорту облдержадміністрації та КУ «Житомирський обласний туристичний інформаційний центр» Житомирської обласної ради 05 квітня 2021 року.

 

Детальніше про Конкурс можна дізнатися за телефоном — (0412) 47-44-20.

 

Нагадуємо, що на Житомирщині триває поетичний марафон до 150-річчя з Дня народження Лесі Українки.

 

Довідково. Спільним розпорядженням голови Житомирської облдержадміністрації та Житомирської обласної ради від 03.02.2021 № 51/14 «Про утворення оргкомітету та затвердження заходів щодо відзначення в області 150-річчя від дня народження Лесі Українки на 2021 рік» затверджено склад оргкомітету, співголовами якого визначено голову Житомирської ОДА Віталія Бунечка, голову Житомирської обласної ради Володимира Федоренка та Житомирського міського голову Сергія Сухомлина, а також План заходів з відзначення 150-річчя від дня народження Лемі Українки на 2021 рік.

Версія для друку