Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

19 квітня відбулась публічна консультація «Запровадження інклюзивності в житомирських школах»

19 Квітня 2018 • 16:46

Кіл-сть переглядів: 292

інклюзивна школаПредставники громадськості, керівники та педагоги навчальних закладів, батьки учнів і журналісти долучились сьогодні, 19 квітня, до публічної консультації громадської організації «Центр UA»  на тему «Запровадження інклюзивності в житомирських школах: виклики та можливості».

 

«Дуже важливо зрозуміти чи готовий педагогічний та учнівський колектив до появи у їх середовищі дітей з інвалідністю. Необхідно реально оцінити стан впровадження реформи. Саме для цього був обраний формат публічної консультації, котрий передбачає збір максимально глибоких точок усіх зацікавлених сторін», – звернувся до присутніх модератор заходу координатор ГО «Центр UA» в Житомирі Сергій Яцик.

 

Було обговорено:

  • стан проходження освітньої реформи в області;
  • готовність навчальних закладів надати якісні освітні послуги дітям з інвалідністю
  • як педагогічний колектив буде забезпечувати особливі освітні потреби;
  • стосунки в учнівському колективі.

 

Присутні поділились досвідом та  долучились до розроблення плану дій щодо поетапної інтеграції дітей з інвалідністю до навчального процесу у звичайних школах.

 

Публічна консультація відбулась у рамках проекту «Програма сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст діяльності в рамках проекту є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів i не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.

 

Нагадаємо, що ще на початку року управління освіти і науки Житомирської ОДА повідомляло про навчання в школах Житомирщини понад 400 дітей з особливими потребами навчається на інклюзивній освіті.

Версія для друку