Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

2 роки поспіль Житомирщина займає 1 місце в Україні з виробництва меду

01 Листопада 2017 • 10:27

Кіл-сть переглядів: 410

1Вже 2 роки поспіль Житомирщина є лідером в Україні з виробництва меду. Кожна сьому тонна українського меду вироблена в нашій області.

 

Про це повідомляє управління агропромислового розвитку Житомирської ОДА.

 

«Бджільництво – це одна з перспективних галузей агропромислового комплексу Житомирщини. Завдяки комплексному підходу область вже 2 роки є лідером в Україні з виробництва меду. У розрахунку на одного жителя на Житомирщині виробляється близько 6,5 кг меду, тоді як на середньостатистичного жителя України – лише 1,4 кг», – зазначає начальник управління Руслан Кирилюк.

 

На початок 2017 року у Житомирській області налічувалося 195,6 тисяч бджолосімей, що є найвищим показником в Україні.

 

За минулий рік пасічники області зібрали більше 8 тисяч тонн меду.

 

За словами Руслана Кирилюка, збільшення виробництва меду пов’язане також зі збільшенням площ посівів гречки і соняшника.

 

«У 2017 році в області посіяли гречки на площі 19,4 тис. га, що на 10,8 тис. га більше, ніж у 2016 році, соняшник посіяно було на 100,2  тис. га, що на 8,3 тис. га більше», – зазначив він.

 

Нагадаємо, Житомирська область має найвищий показник в Україні за посівами озимого жита.

 

1

 

1

Версія для друку