Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

20 січня розпочинається четверта хвиля мобілізації.

27 Січня 2015 • 14:34

Кіл-сть переглядів: 546

Президент України Петро Порошенко на робочій зустрічі з керівниками обласних державних адміністрацій підписав Указ № 15/2015 від 14 січня 2015 року «Про часткову мобілізацію». Глава держави назвав «завданням із завдань» у 2015 році зміцнення обороноздатності країни. При цьому Президент зазначив: «Почесні право і обов’язок боронити Державу мають бути рівною мірою розподілені між усіма областями, пропорційно до кількості військовозобов’язаних».

 

«Згідно з Указом Президента України, який був розглянутий на засіданні Верховної Ради України, четверта хвиля мобілізації розпочинається з 20 січня 2015 року. Наразі на Житомирщині проводяться підготовчі заходи. Усі військові управління області готуються до прийняття особового складу мобілізованих. Комісаріати регіону вже провели відповідну роботу», – наголошує завідувач сектором мобілізаційної роботи облдержадміністрації Михайло Горобець.

 

За його словами, перша черга цієї хвилі проводитиметься в два етапи. З 20 січня розпочинається оповіщення та проведення медичних оглядів тих, хто буде мобілізований. З 26 січня починається мобілізація, або призов, і передача мобілізованих до військових частин. Десять днів з ними проводитимуть заняття з медичної, інженерної підготовки тощо. Далі мобілізованих повезуть на полігони, де 16 днів проводитимуть вже вогневу підготовку, поновлення навичок щодо використання зброї. Через 26 днів після мобілізації почнеться бойове злагодження, мобілізованих об’єднуватимуть у підрозділи і вчитимуть діяти спільно.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку