Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

25 листопада долучайтеся до онлайн-перегляду мистецької імпрези «Косенко і Житомир». ПРОГРАМА

24 Листопада 2021 • 14:25

Кіл-сть переглядів: 495

На Житомирщині триває «Косенківський тиждень». Так, 23 листопада викладачі та студенти Житомирського музичного фахового коледжу ім. В.С. Косенка Житомирської обласної ради поклали квіти до пам’ятника Віктору Косенку та меморіальної дошки на будинку, де мешкав композитор у Житомирі.

 

Також у приміщенні коледжу відбувся ще один важливий захід із програми “Косенківського тижня у Житомирі” – студентська двомовна українсько-англійська конференція “Погляди на Віктора Косенка / Glimpses at Viktor Kosenko”.

 

Ідея та науковий супровід – викладачів циклових комісій «Загальноосвітні, гуманітарні та соціально-економічні дисципліни» Анни Бродської та «Теорія музики» Любові Синяк та Наталії Потапової.

 

Свої перші наукові роботи мистецькознавчого, історико-культурного та літературно-біографічного спрямування представили студенти ІІ-IV курсу різних спеціалізацій.

 

Сьогодні, 24 листопада, проходить просвітницький онлайн-захід «Слухаємо та граємо Косенка» для викладачів, учнів і студентів закладів мистецької освіти Житомирської області (автор та ведуча – кандидат мистецтвознавства, викладач відділу “Фортепіано” Вікторія Даценко).

 

А о 15.00 всі охочі матимуть можливість переглянути на Фейсбук-сторінці Житомирського музичного фахового коледжу ім. В.С. Косенка гала-концерт лауреатів та дипломантів Першого відкритого конкурсу камерної музики до 125-річчя Віктора Косенка.

 

Завтра, 25 листопада, Житомирський музичний фаховий коледж ім. В.С. Косенка запрошує всіх до перегляду мистецької імпрези «Косенко і Житомир».

 

Коли? Початок о 12.00.

 

Де? На Facebook-сторінці та YouTube-каналі Житомирської ОДА.

 

З ПРОГРАМОЮ мистецької імпрези можна ознайомитися ТУТ

 

Нагадаємо, що цьогоріч Житомирщина відзначає 125-річчя з дня народження видатного українського композитора, піаніста, концертмейстера, педагога, популяризатора академічної національної та світової музики Віктора Косенка. 

 

Презентацію фотодокументальної виставки в Житомирському музичному фаховому коледжі ім. В.С. Косенка «Житомир в житті композитора. 1918-1928» дивіться ТУТ.

 

Організатор заходів – Житомирський музичний фаховий коледж ім. В.С. Косенка Житомирської обласної ради.

 

Інформаційна підтримка – Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Житомирської ОДА.

 

Версія для друку