Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

25 листопада на Житомирщині пройдуть масштабні навчання, – Олександр Федько на засіданні Міжвідомчого координаційного штабу

24 Листопада 2021 • 16:00

Кіл-сть переглядів: 184

На кордоні України з Республікою Білорусь проводиться спільна спеціальна прикордонна операція, в якій беруть участь сили Нацгвардії, Нацполіції, ЗСУ та інші залучені резерви. Координується проведення операції Державною прикордонною службою України.

 

Сьогодні, 24 листопада, заступник голови Житомирської облдержадміністрації з питань взаємодії з правоохоронними органами Олександр Федько взяв участь у засіданні відповідного Міжвідомчого координаційного штабу.

 

Як зазначив заступник голови ОДА, спецоперація на кордоні має підсилити охорону та захист українського кордону задля запобігання міграційній кризі та протидії протиправній діяльності інших держав на нашому кордоні.

 

Під час спецоперації у межах контрольованих прикордонних районів виставлятимуть контрольні пости на автомобільних дорогах. Патрулюватимуться основні шляхи, що ведуть до кордону, перевірятимуться автобусні та залізничні станції.

 

Олександр Федько також повідомив, що завтра на Житомирщині пройдуть масштабні навчання. Головна мета навчань – відпрацювати взаємодію усіх учасників у випадку загострення штучно створеної міграційної кризи на кордоні України з Республікою Білорусь.

«Звертаємо увагу, що наразі такої загрози, а відповідно і приводів для занепокоєння для жителів прикордонних районів, немає. Проте ми повинні бути готовими до будь-якого розвитку подій. І саме проведення навчань дозволить максимально підвищити рівень готовності усіх сил та засобів, які можуть бути використані для підсилення охорони кордону», – зазначив заступник голови ОДА.

Навчання відбудуться на території Коростенського району. Тому у ці дні територією області у напрямку кордону можуть перемішуватися техніка та особовий склад відповідних підрозділів.

 

Так, в обласному центрі у зв’язку з цим з 05:00 до 06:00 25 листопада буде обмежуватися рух по вулиці Пушкінській.

 

Під час навчань в окремих прикордонних громадах можливе обмеження руху транспортних засобів і пішоходів. Здійснюватиметься перевірка документів, що посвідчують особу, огляд особистих речей та автомобілів тощо.

 

Правоохоронці просять жителів та гостей регіону із розумінням поставитися до тимчасових незручностей та належним чином реагувати на законні вимоги поліцейських.

 

 

Версія для друку