Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

4 квітня – Міжнародний день мінної безпеки

02 Квітня 2015 • 09:15

Кіл-сть переглядів: 666

Міни, що не розірвались, та вибухові предмети забирають все більше життів внаслідок конфлікту на сході України. З березня 2014 року принаймні 109 дітей отримали важкі поранення і 42 вбиті внаслідок зіткнення з мінами та вибуховими предметами, які залишились після бойових дій у Донецькій та Луганській областях.

 

За даними Державної служби з надзвичайних ситуацій України, станом на кінець березня 2015 року було вилучено 33 717 вибухонебезпечних предметів в Донецькій та Луганській областях. Лише за одну добу вилучається в середньому від 21 до 36 боєприпасів.

 

Допитливість дітей не знає меж. Найнадійніша зброя у боротьбі із зростаючою кількістю нещасних випадків від мін – це поінформованість, тож у вересні минулого року Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) репрезентував перший етап інформаційної кампанії про небезпеку мін та вибухових предметів: 200 тисяч дітей отримали освітньо-інформаційні матеріали: було надруковано та розповсюджено 600 тис. інформаційних листівок для дітей і дорослих, 20 тис. плакатів отримали школи. Міністерство освіти і науки також підготувало та видало методичні рекомендації для вчителів щодо особливостей спілкування з дітьми про ризики і небезпеки вибухових пристроїв.

 

Напередодні Міжнародного дня мінної безпеки ЮНІСЕФ та партнери розпочали другий етап освітніх заходів з мінної безпеки на територіях, що постраждали від конфлікту, щоб забезпечити 500 тис. дітей та їх сімей важливою інформацією про ризики, пов’язані з мінами та вибухівкою.

 

Довідково: За даними Державної служби з надзвичайних ситуацій України, у Житомирській області 31 березня одразу 2 повідомлення про виявлення вибухонебезпечних предметів надійшло до рятувальників Новоград-Волинського району. У селах Гульськ та Пилиповичі були знайдені артилерійські снаряди часів минулої війни.

 

Крім того, 1 квітня піротехніки знищили 2 артснаряди, виявлені у с.Головенка та Корчак Житомирського району.

 

Рятувальники Житомирщини звертаються до населення: не приносьте боєприпаси додому та не переносьте їх з місця знахідки.

 

Помітивши вибухонебезпечний предмет або щось схоже – негайно телефонуйте за номером «101». У жодному разі не можна розбирати чи розпилювати боєприпаси. Не збирайте та не здавайте такі предмети в металобрухт. Убезпечте від біди себе та своє оточення!

 

Прес-служба облдержадміністрації 

Версія для друку