Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

400 жителям Житомирщини видано ваучер на навчання з початку року, – Житомирська обласна служба зайнятості

02 Серпня 2024 • 12:23

Кіл-сть переглядів: 82

З початку 2024 року Житомирська обласна служба зайнятості видала вже 400 ваучерів. Зокрема, 147 таких документів видано для здобуття вищої освіти та на  підвищення кваліфікації фахівців, а 253 – для перепідготовки та підвищення кваліфікації за робітничими професіями.

 

 

Серед спеціальностей лідирують «Медсестринство», «Психологія», з-поміж професій затребувані робітник фермерського господарства, кухар, кравець, слюсар-ремонтник та водій автотранспортних засобів.

 

 

Окрім людей віком понад 45 років, які мають право отримати ваучери для оплати навчання, такою можливістю скористались також 2 вимушених переселенців, 8 людей  з інвалідністю та 14 учасників бойових дій.

 

 

Для проходження навчання на підставі ваучерів жителі області укладають договори з закладами освіти, які функціонують по всій Україні. На реалізацію цієї програми у Фонді загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття для Житомирщини передбачено 11,9 млн грн, з яких 4,5 млн грн. вже використано. На сьогодні середня вартість ваучера по області складає близько 18 тис. грн.

 

 

Для навчання за ваучерами жителі області обрали поки 9 закладів освіти, три з яких – у Житомирі, два – у Бердичеві, по одному – у Звягелі, Харкові, Романові та Малині.

 

 

Нагадаємо, ваучер – документ, яким можна сплатити за навчання в закладах освіти. Право на отримання ваучера мають окремі категорії громадян, зокрема люди віком від 45 до 60 років; ветерани, учасники бойових дій; ВПО працездатного віку; особи з інвалідністю; люди, які отримали поранення внаслідок агресії РФ або пережили полон.

 

 

Детальніше про послугу можна дізнатися https://www.dcz.gov.ua/storinka/vauchery

 

Більш детально з інформацією можна прослухати в медіацентрі  розповіла заступниця начальника відділу активних програм зайнятості Житомирського обласного центру зайнятості Алла Загацька.

 

 

 

 

 

Версія для друку