Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

5-ту частину ВВП в Україні займає агро, – Роман Лещенко

08 Червня 2021 • 14:37

Кіл-сть переглядів: 235

Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко відкрив 33-ю Міжнародну агропромислову виставку AGRO-2021.

«Для мене велика честь сьогодні в рамках відродженого Міністерства агрополітики відкривати ключову виставку нашої держави. В аграрній країні, де половина валютної виручки займає агропромисловість, в якій 5-та частина ВВП це також агро, де все концентровано в тій чи іншій мірі аграрним виробництво, повинно бути профільне міністерство. І, нарешті, сьогодні його ми вже маємо», – сказав Міністр.

За словами Романа Лещенка, у міністерстві уже сформована команда із людей, які пліч-о-пліч із ним просували усі процеси пов’язані із земельною реформою, реформою зрошення та дренажу, а також державною підтримкою, яка спрямована на національного товаровиробника.

«Ми пишаємося тим, що в цьому році максимально концентровано направили кошти на підтримку вітчизняного сільськогосподарського машинобудування, компенсації кредитної ставки, фермерства. Для нас важливо в наступному році цю підтримку збільшити й закласти основу для того, щоб аграрний сектор в Україні динамічно розвивався», – підсумував Міністр.

Роман Лещенко привітав усіх учасників виставки та побажав їм продуктивної та плідної роботи.

Версія для друку