Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

70-у річницю Перемоги над нацизмом у Європі Житомирщина відзначить гідно

23 Квітня 2015 • 10:54

Кіл-сть переглядів: 617

Як область святкуватиме 70-й річницю Перемоги над нацизмом у Європі, День пам’яті та примирення, День Перемоги, розповів на 7 пленумі ветеранів  заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута.

 

«Святкування однозначно відбудеться, – наголосив посадовець. – Великий подвиг захисників і визволителів нашої держави назавжди збережеться в пам’яті українського народу, і кожен з нас береже в душі щиру гордість за батьків і дідів, які захищали країну».

 

24 березня ц.р. Президент України Петро Порошенко підписав Указ «Про заходи з відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни», відповідно до якого і будуть проходити заходи.

 

Відзначення Дня пам’яті та примирення проходитиме у другій половині дня 8 травня. Детальний перелік заходів буде опубліковано найближчим часом.

 

9 травня, у день 70-ї річниці Перемоги, всі святкування відбуватимуться відповідно до плану заходів. Місце урочистостей залишається незмінним – монумент Слави. Планом передбачено проведення низки заходів, зокрема, у населених пунктах відбудуться урочистості, мітинги, збори, вечори пам’яті, під час яких відбудеться акція «Хвилина пам’яті».

 

У ці дні будуть вшановані герої, які перейняли від ветеранів славну естафету визволення і оборони нашої Батьківщини – воїни АТО. Будуть організовані зустрічі з представниками громадських організацій ветеранів, учасниками антитерористичної операції, сім’ями загиблих в зоні АТО.

 

Під час масових заходів будуть підсилені засоби безпеки. Обласна влада додасть максимум зусиль щодо недопущення будь-яких провокацій під час масових заходів – запевнив Ярослав Лагута.

 

У цьому році, відповідно до рекомендацій Інституту національної пам’яті і загальноєвропейської практики, буде використовуватися символіка «Мак Пам’яті».

 

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку