Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

8 громад Коростенського району встановили партнерські відносини з муніципалітетами з 6 країн. ІНФОГРАФІКА

09 Жовтня 2024 • 16:51

Кіл-сть переглядів: 100

Громади Житомирщини за підтримки обласної військової адміністрації продовжують розширювати зв’язки з муніципалітетами країн, які підтримують Україну у боротьбі за свободу та незалежність.

 

Нещодавно був презентований огляд поточних результатів взаємодії Житомирського району з донорами та благодійниками з різних країн світу. Пропонуємо вашій увазі попередні підсумки роботи за цим напрямком громад Коростенського району.

 

Як зазначив начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко, 8 громад Коростенського району встановили партнерські відносини з містами у Польщі, Естонії, США, Німеччині, Швеції та Південній Кореї. У рамках цієї співпраці громади реалізують спільні проєкти та програми, завдяки яким вони отримують від міжнародних партнерів автотранспорт, комп’ютерну техніку, генератори, модульні котельні, сонячні електростанції, пожежну спецтехніку, екскаватори, автобуси, продуктові набори, одяг, шкільне приладдя та пальне.

«Під час перших місяців повномасштабного вторгнення основну допомогу складали речі першої потреби. Однак завдяки постійній комунікації та новим підходам до налагодження зв’язків міжнародна співпраця розширюється й охоплює все більше напрямків», — підкреслив Віталій Бунечко.

За словам начальника ОВА, нині громади разом із партнерами не лише визначають пріоритети, а й спільно реалізують нові проєкти, що сприяють сталому розвитку місцевої економіки та наближають Україну до членства в Європейському Союзі.

«Дякуємо міжнародним друзям та партнерам за постійну підтримку і співпрацю. Кожен новий спільний проєкт — це ще один крок до нашої спільної перемоги та відновлення країни. Завдяки згуртованості та взаємодопомозі ми стаємо сильнішими та непохитно рухаємося до спільної мети — процвітання України та європейського майбутнього!», — підсумував Віталій Бунечко.

Детальніше дивіться у інфографіці.

Версія для друку