Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

8 травня житомирянам пропонують одягнути вишиванку та долучитися до заходів. АНОНС

07 Травня 2018 • 09:13

Кіл-сть переглядів: 330

8 травняУ День пам’яті та примирення, 8 травня, житомирянам пропонують одягнути вишиванку, взяти державну символіку та долучитися до заходів. 

 

 

План заходів 8 травня

 

 

10:00 год. – Мітинг-реквієм та урочисте покладання квітів біля Монумента Слави (вул. Чуднівська, 53). В програмі заходу флешмоб «Пам’ятаємо, перемагаємо».

 

 

12:00 год. – Мітинг-реквієм та урочисте покладання квітів до могил загиблих воїнів АТО на Корольовському військовому кладовищі (вул. Селецька, 9).

 

 

18:00 год. – Молитва за мир (вул. Михайлівська).

 

 

18:30 год. – концертна програма «Мирне небо над Україною (вул. Михайлівська):

 

 

21:00 год. – Акція до Дня пам’яті та примирення «Запали вогонь миру» (вул. Михайлівська).

 

 

9 травня о 10:00 год. відбудеться покладання квітів до Монументу Слави та організація польової кухні (вул. Чуднівська, 53).

 

Нагадаємо, що 4 травня для житомирян провели майстер-клас з виготовлення «квітки пам’яті».

 

Довідково. Цей день був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН в резолюції, приуроченій до 60-ї річниці закінчення Другої світової війни в Європі. В Україні донедавна відзначалося на офіційному рівні лише свято Дня Перемоги 9 травня, однак в 2014 році, коли розпочалася російська інтервенція, офіційні заходи з нагоди завершення Другої світової війни в Європі та перемоги над нацизмом проходили два дні — 8 й 9 травня.

 

У 2015 році указом президента було введено День пам’яті та примирення, який відзначається 8 травня. Таким чином Україна доєдналася до всього світу у скорботі за жертвами Другої світової війни.

Версія для друку