Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Аграрії та жителі сіл можуть отримати до 200 тис. грн компенсації з обласного бюджету

20 Червня 2018 • 16:13

Кіл-сть переглядів: 357

У 2018 році фермери, кооперативи, жителі сіл можуть скористатись різними напрямками програми агропромислового розвитку Житомирщини та отримати до 200 тис. грн компенсації з обласного бюджету.

 

Обласні комісії по наданню і використанню коштів з обласного бюджету приймають заявки на:

 

Розвиток сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів (СОК) – до 200 тис. грн можуть отримати кооперативи на придбання обладнання без ПДВ (у національній валюті).

 

  • Фінансова підтримка з обласного бюджету  надається сільськогосподарському обслуговуючому кооперативу молочарського, м’ясного, плодово-ягідного та плодово-овочевого напрямів діяльності.

 

Розвиток фермерських господарств (ФГ) – до 100 тис. грн можна отримати за придбання причіпної та навісної сільськогосподарської техніки і обладнання сільськогосподарського виробництва.

 

Приріст поголів’я корів молочного, м’ясного та комбінованого напрямів продуктивності – по 2 тис. грн можуть отримати господарства за кожну прирощену корову.

 

  • Для цього сільськогосподарські підприємства мають утримувати станом на 1 січня 2018 року не менше, як 30 корів, а фермерські господарства – не менше, як 10 корів.

 

Придбання племінних телиць, нетелей, корів господарствами населення – до 10 тис. грн за одну голову можуть отримати підприємства за закуплених племінних телиць, нетелей, корів молочного та м’ясо-молочного напрямів продуктивності, які придбані у племінних заводів, племінних репродукторів на території області і за її межами.

 

Виготовлення органічної продукції – до 50 тис. грн за проведення та підтвердження відповідності виробництва органічної продукції (сировини); до 400 грн за 1 га компенсації за придбаний насіннєвий матеріал.

 

З детальними умовами Порядків та переліками документів можна ознайомитись ТУТ.

 

Також триває прийом заявок від СОК на отримання до 3 млн грн компенсації з державного бюджету за придбання обладнання, а агропідприємства зможуть отримати до 80% здешевлення посадкового матеріалу у садівництві, виноградарстві та хмелярстві.

 

Документи до обласних комісій приймаються за адресою: м. Житомир, вул. Мала Бердичівська, 25, департамент агропромислового розвитку та економічної політики обласної державної адміністрації каб. 212. Тел. для довідок: (0412) 47-46-28.

 

Нагадаємо, що вже до кінця червня домогосподарства області отримають майже 1 млн грн компенсації за доїльні апарати.

Версія для друку