Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Аграрна сфера буде локомотивом української економіки

26 Січня 2015 • 15:20

Кіл-сть переглядів: 753

   22 січня в рамках робочого візиту до Житомирщини Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко зустрівся з професорсько-викладацьким колективом та студентською молоддю Житомирського національного агроекологічного університету. Участь у ній також взяли перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко, в.о. ректора Житомирського національного агроекологічного університету Олег Скидан, директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Микола Дідківський.

 

   

   Міністр ознайомив присутніх на заході з основними напрямками Програми дій Уряду у 2015 році в аграрній сфері. Це земельна реформа, державна підтримка, міжнародна торгівля та продовольча безпека.

 

   За словами Олексія Павленка, на міжнародній арені Україна стає годувальницею світу. Китайські партнери вже готові збільшувати обсяг імпорту товарів з нашої держави в два рази.

 

   «За результатами минулого року країна досягла об’ємів виробництва 64 млн. тонн. Це рекордні показники, не зважаючи на втрати врожаю в Луганській, Донецькій областях та Криму, які складають близько 1,5 млн. тонн. Маємо серйозні експортні показники – більше 30 млн. тонн. Аграрна сфера є реальним локомотивом економіки», – наголосив Міністр аграрної політики та продовольства України.

 

   Олексій Павленко також відмітив, що минулого року Україна посіла в світі третє місце як експортер зерна та кукурудзи, і перше місце з експорту соняшникового насіння та олії. За його словами, кількість експорту за майбутні 3-5 років має збільшитися вдвічі.

 

   «Наша мета, щоб Україна потрапила до рейтингу країн, в яких легко робити бізнес, в числі перших п’ятидесяти. Для цього у нас є всі можливості, необхідно прибрати перепони та створити відповідні умови для ведення підприємницької діяльності», – запевняє Міністр.

 

   Серед основних напрямів діяльності високопосадовець назвав розкриття експортного потенціалу в інтересах держави, і вже зараз Міністерство аграрної політики та продовольства України проводить серйозну роботу з освоєння нових ринків.

 

   «Рік буде непростим через економічні проблеми та військову ситуацію. Проте аграрна сфера стане прибутковою галуззю, ми відкриємо нові ринки та будемо локомотивом української економіки», – підсумував свій виступ Олексій Павленко.

 

   Далі Міністр аграрної політики та продовольства України відповідав на запитання присутніх на зустрічі, а також спілкувався з журналістами.

 

   Після екскурсії по Житомирському національному агроекологічному університеті високопосадовець долучився до акції «Ланцюг єдності», присвяченій Дню соборності України в Житомирі.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку