Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#АктивніПарки на Житомирщині: Триває завершальний етап реалізації програми Президента зі створення спортивних локацій, – Юрій Денисовець

03 Листопада 2021 • 12:37

Кіл-сть переглядів: 269

Сьогодні, 03 листопада, заступник голови Житомирської ОДА Юрій Денисовець провів чергову онлайн-нараду з питань завершення облаштування в області локацій «активний парк» і «спортивний майданчик».

 

У нараді також взяли участь директор Департаменту культури, молоді та спорту Житомирської ОДА Максим Обшта та голови РДА.

 

У ході наради Юрій Денисовець зазначив, що в листопаді наближається дедлайн реалізації програми «Здорова Україна» в частині створення спортивних локації та «активних парків».

 

За інформацією Департаменту культури, молоді та спорту Житомирської ОДА, наразі в Житомирській області вже завершено 17 локацій, 6 – на погодженні та 19 – на стадії доопрацювання.

 

Нагадаємо, що програма «Здорова Україна» ініційована Президентом України Володимиром Зеленським у 2021 році.

 

Основною метою цього проєкту є прагнення наблизити спорт до людей, а також створити умови для того, щоб кожен українець становився здоровішим та активнішим.

 

Згідно з проєктом у парку має бути 6 необхідних основних елементів: «шведська» стінка, комплекс турніків та гімнастичних брусів, лавка для виконання динамічних вправ, сходинки, а також зона для створення координаційної лінії.

 

Обов’язковою умовою є облаштування цих елементів QR-кодом, аби кожен бажаючий мав змогу перейти на спеціальний сайт та переглянути відеоуроки. Це дозволить кожному самостійно виконувати усі вправи та завдання у будь-який час доби.

 

Також майданчики повинні бути облаштовані інформаційними стендами, на яких буде розміщена мапа, та відповідати тій кольоровій гамі, яка передбачена брендбуком.

 

 

Версія для друку