Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Арсеній Яценюк: Місцеві вибори 25 жовтня повинні бути визнані чесними і прозорими

21 Жовтня 2015 • 09:31

Кіл-сть переглядів: 565

20 жовтня, на засіданні колегії МВС України щодо підготовки органів внутрішніх справ до забезпечення правопорядку під час проведення місцевих виборів Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк сказав: «МВС і нова Національна поліція України є повністю деполітизованими. Це означає, що для Уряду, МВС, Національної поліції не має жодного значення ні назва партії, ні політичні гасла і прапори. Вартує тільки одне – закон і захист прав громадян України щодо обрання місцевих депутатів і права балотуватися й бути обраним».

«Стандартні порушення виборчого процесу, на жаль, сьогодні й далі залишилися реальністю», – підкреслив він. Основа цих порушень, за його словами, – це підкуп виборців: «Це є одним із шляхів зміни волевиявлення українських громадян».
Завдання органів внутрішніх справ, наголосив Арсеній Яценюк – «не просто документування цих фактів, а розслідування і доведення до суду даних справ. У тому випадку, якщо немає покарання, то тоді і неможливо викорінити підкуп виборців».
«Сьогодні купують голос, а завтра будуть «відбивати» гроші за підкуп виборців, ділити землю, комунальні підприємства і розтягувати місцевий бюджет. Боротьба з корупцією і політичною корупцією починається під час виборів. Менше корумпованих політиків прийде до влади – буде менше шансів на корупцію в країні».

Ще одне завдання, підкреслив Глава Уряду, – встановлення контакту з неурядовими громадськими організаціями, спостерігачами і всіма учасниками виборчого процесу «і оперативне реагування на будь-які факти і спроби викривлення волевиявлення українського народу».

«Виборчий процес не закінчиться 25 жовтня. Нам треба буде далі тримати руку на пульсі й працювати, щоби другий етап виборчого процесу також пройшов в законному, прозорому і чесному порядку», – про це нагадав Прем’єр-міністр України.

Версія для друку