Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Арсеній Яценюк: «У Президента України сьогодні історична місія – разом з нашими європейськими партнерами зробити все для того, щоб у країні був мир»

11 Лютого 2015 • 14:24

Кіл-сть переглядів: 613

На цьому наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на розширеному засіданні Кабінету Міністрів Україні за участю голів облдержадміністрацій 11 лютого.

 

Крім того, Арсеній Яценюк відмітив, що одним з питань порядку денного є мобілізація. За його словами, це не просто мобілізація до Збройних Сил України, а це мобілізація всієї держаної машини, всього державного апарату на захист країни і на захист кожного громадянина.

 

 

На розширеному засіданні були розглянуті чотири базові питання: децентралізація, весняно-польові роботи, мобілізація, тимчасово переміщені особи та евакуація людей.

У своєму виступі Арсеній Яценюк наголошував на тому, що багато питань необхідно вирішувати разом з областями. Глава Уряду вкотре звернув увагу, що всі повинні працювати як єдина машина, та повинні знати, що таке відповідальність та ефективність роботи.

 

 

Прем’єр-міністр України відмітив, що наше завдання – принести впевненість у завтрашньому дні, захистити державу, захистити майбутнє, досягти змін, на які очікували мільйони, і за які стояли люди на Майдані.

 

Також у своєму виступі Арсеній Яценюк торкнувся питання необхідності кадрових змін у різних структурах. Проінформував коротко про перемовини з Міжнародним валютним фондом та про реформи.

 

 

На переконання Глави Уряду, реформи – закладення фундаменту для того, щоб країна стала на нові економічні рейки, і той, хто може, той отримав можливості, а той, хто не може, тому повинна допомогти держава.

 

Арсеній Яценюк висловив сподівання, що остаточне завершення перемовин з кредиторами може завершитися вже за 48 годин. Серед невирішених питань досі залишається реформування енергетичного сектору.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку